Wpis z mikrobloga

Powiedzcie mi Mirki z tagu #modameska czy to ja jestem debilem i bezguściem czy kobieta w sklepie robi ze mnie idiotę. Wybrałem się na poszukiwania ubrania ślubnego, miałem już w głowie bardzo konkretny koncept: ciemnogranatowy garnitur, kamizelka "księcia walii", koszula biała na spinki, bordowy krawat (może z jakimś mikrowzorem), biała lniana poszetka, czarny pasek, czarne oxfordy. Z tym pomysłem udałem się do sklepu, którego nazwa zaczyna się na P a kończy na ierre Cardin. Dowiedziałem się, że nic nie wiem na temat mody męskiej i mam się nie kłócić z profesjonalistką. Pani "doradczyni" próbowała mi wcisnąć jasnoniebieski garnitur w białą kratę (coś jak na foto poniżej) i brązowe buty. Do koszuli nie doszliśmy bo w-------y wyszedłem ze sklepu. Co myślicie, straciłem kreację życia?
ApfelXDD - Powiedzcie mi Mirki z tagu #modameska czy to ja jestem debilem i bezguście...

źródło: comment_50vLFB5OwouSKqZtbVbnuv5ADGtwLXDd.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ApfelXDD: Kamizelka na tym zestawie jest straszna. Sam zestaw byłby jeszcze spoko, o ile nie byłby to Twój ślub i odbywał się na plaży ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ApfelXDD: Panie w tych sklepach nie znają się z reguły na klasycznej modzie. Po za tym kiedyś już prawie kupiłem tam marynarkę, po czym zobaczyłem, że w składzie jest jakiś plastik i wyszedłem bez niej. Więcej tam nie wróciłem i nie wrócę.
  • Odpowiedz
@ApfelXDD: Próbowała Ci sprzedać to co ma. Pewnie zazwyczaj przychodzą do niej "janusze" to i tym razem była pewna, że to ona jest tu "panem i władcą". Nie wyszło.

Oczywiście to Ty masz tutaj dobre podejście do sprawy. Klasyczna elegancja w przypadku ślubu jest wskazana i sama się obroni. Twój zestaw jest bardzo prosty, ułożony, wszystko jest na swoim miejscu i nie odwraca uwagi od tego co w tym dniu
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@ApfelXDD: To żadna doradczyni, zwykły sprzedawca na prowizji. Miałeś lepszy pomysł, lepiej się nie pytaj ich o wzornictwo
  • Odpowiedz