Aktywne Wpisy

Paayor +430
Podatek tłuszczowy? Zapraszam obywatelu na wagę, zaraz wyliczymy kwotę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bekazgrubasow #heheszki
#bekazgrubasow #heheszki
źródło: 1000031512
Pobierz
JaNieGejJaPapiesz +375
źródło: 1000003911
Pobierz

2. Milan Skriniar 14,5%
3. Gerard Pique 13,5%
4. Djene Dakonam 4,5%
4. Jose Fonte 4,5%
4. Ibrahima Konate 4,5%
Najlepszym półprawym stoperem sezonu 2018/19 zostaje Matthijs de Ligt. Dla mnie jest to wybór zaskakujący. De Ligt (zwany przez większość wykopków de Lightem) jest zawodnikiem kompletnie nie przetestowanym w najważniejszych rozgrywkach czyli ligowych. Z całym szacunkiem do Eredivisie ale to nie są rozgrywki, które weryfikują ŚO. Pada też po części teoria, że wykopki głosują tylko na zawodników z LM, bo przecież Pique też w tej LM grał i zaszedł dokładnie tak samo daleko jak Holender. Dlaczego więc Holender wygrał z taką przewagą? Bo był łatwy do zapamiętania. Romantyczny, ofensywny Ajax a tam 19 letni kapitan, który strzelił dwa gole. I mimo tego, że w fazie pucharowej Ajax tracił wiele goli a De Ligt był zazwyczaj oceniany słabiej niż Blind czy Tagliafico został w pamięci dzięki strzelanym bramkom. Druga sprawa do transfer do Barcelony/Juve. Walka o niego na pewno została łatwo zauważona. Wczoraj przy wstawianiu ankiety pisałem, że jeden zawodnik w tym sezonie odstawił całą konkurencję i chodziło mi oczywiście o Gerarda Pique. Czemu więc Pique nie wygrał, skoro grał lepiej od Holendra i w lidze i w LM? Bo wykopki posługują się wiedzą, którą kiedyś zdobyli i tak zostaje czasami latami. Dlatego jest wciąż wielu, którzy uważają Courtouis i De Geę za top chociaż za ten sezon nie zmieściliby się w top20. Pique miał słabsze momenty w karierze w ostatnich sezonach i wielu to zapamiętało. Ten sezon natomiast był jednym z najlepszym w karierze Hiszpana. Słaby sierpień i wrzesień (jak większość zawodników po mundialu) a potem kapitalna forma przez cały sezon, Pique był w tym sezonie jednym z dwóch najlepszych ŚO na świecie bez wątpienia. Stoper instytucja z ogromnym wpływem na Barcelonę. Na mirko nie jest pewnie jednak zbyt lubiany i mamy efekt jaki mamy.
#pilkanozna #premierleague #laliga #seriea #bundesliga #ligue1 #mirkofootballxi
źródło: comment_wB5a9RPTk44bGiYJABPCYVQtYtTqRPEL.jpg
Pobierzzapytałem się grzecznie czemu OP uważa, że wybór Alissona to porażka ludzkości. Kilka wyzwisk później i parę komentarzy dalej dopiero doczekałem się jakiegokolwiek wyjaśnienia.
co dalej nie oznacza, że będę niżej cenił zdobywcę LM niż jakiegoś karakana ter Stegena, który przyjął czwórkę na Anfield
A poza tym mógłbym napisać jak autor pewnej ankiety, że to tylko była prowokacja, na którą się złapałeś ale w.e ¯_(ツ)_/¯