Aktywne Wpisy

vorky +39
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
labelle +4
Moi rodzice całe życie prowadzili gospodarstwo rolne i praktycznie nigdzie nie jeździli. Nigdy nie widzieli morza ani gór, nie byli też za granicą. Wcześniej nie mieli takiej możliwości, a później, gdy już mogłam ich gdzieś zabrać, opiekowali się leżącą babcią. Babcia zmarła dwa miesiące temu i myślałam, że wreszcie po tylu latach będą mogli choć na chwilę odetchnąć i gdzieś wyjechać.
Mama bardzo chce, natomiast problemem jest tata. Nigdy nigdzie nie był i
Mama bardzo chce, natomiast problemem jest tata. Nigdy nigdzie nie był i

SA jakieś yutorialki, smaouczki, książki z czym to się je? Chciałbym choćby spróbować coś powtórzyć.
#robotyka #programowanie #roboty #technologia
Komentarz usunięty przez autora
TAK naprawdę to chodzi mi o ramię które będzie mało się ruszać, zależnie od tego co będzie tam robione. Coś na wzor ramienia lakierniczego czy spawalniczego
żeby mógł pomalować kubek mały, kubek duży, później może talerz, następnie filiżankę, kieliszek i różne różne.
W późniejszym czasie chciałbym może nawet yo sprzedawać Januszexom,, a wiadomo każdy Janusz co innego robi :)
BTW można nauczyć robota bez programowania?
Jeśli chcesz uczyć się to znajdź jakiś opensource i tyle.
No z tym panelem ABB to prostsze rozwiązanie się wydaje niż nauka programowania.
Dobrze, a co z samym ramieniem? Widzę że jest to dość drogie ABB od 50.000$$(też widziałem za 1200 na allegro jakieś ramię, ale na filmiku w ogóle nie chodzi płynnie, a jednak to ważne).
Może być taki polprofesjonalny nawet :))
Gdzie go w----------e, może jeszcze leży :))
https://www.universal-robots.com/pl/produkty/model-ur3/
Masz jakieś doświadczenie z takim robotem?