Aktywne Wpisy
Camuflash +367
Klękać na asfalcie w imie typa na chmurkach ja #!$%@?ę xD
#bekazkatoli
#bekazkatoli
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Skopiuj link
Skopiuj linkTa treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Wykop.pl
Jak podczas mszy w katolickim kościele powinien się zachowywać niekatolik? Nie chodzę do kościoła od 18 roku życia. Wcześniej zachowywałem się jak wierzący, więc wstawałem, klękałem itd. Teraz jestem ateistą, po apostazji itd. ale nie jestem żaden wojujący itd. Idę na ślub kościelny kolegi. I zastanawiam się jak się powinienem zachowywać.
Mam normalnie siedzieć czy wstawać i klękać tak jak wstają i klękają wierzący?
Z jednej strony siedzenie moze zostać źle odebrane, że niby obrażam ich uczucia religijne.
Ale klękanie tylko dla picu gdy dla mnie to nic nie znaczy jest chyba jeszcze gorsze?
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla młodzieży
Source: Ateista here, całkiem często w kościele.
Imo stanąć sobie z tyłu i nie pajacowac w stylu znak krzyża, klękanie
@LM317K mówił, to tak zrób. Wtedy możesz sobie odstać te 45 minut i popodziwiać wzory na suficie i aniełki na ścianach.
A jak nie możesz i musisz z innymi znaleźć się w ławce to ja zawsze siedzę jak inni siedzą, wstaję jak inni wstają, znaku krzyża nie czynię (bo to też forma modlitwy), na znak pokoju kiwnę głową tym co mi
Jak dla mnie OP powinien z szacunku dla kolegi albo zrezygnować całkowicie z udziału w uroczystości, albo stanąć i przestać cała msze z tylu, albo po prostu
Ja od czasów nastoletnich na mszach jak stoją, to stoję, a jak klęczą lub siedzą, to siedzę. Choć klęczenie stanowi dla mnie problem, bo źle się czuję zarówno stojąc, siedząc jak i klęcząc podczas gdy inni też klęczą. Najchętniej unikam uczestnictwa