Aktywne Wpisy
maszjuzkonto +11
XDDDDDDD
#przegryw
Znalazłem ofertę pracy w maku. Zaraz wysyłam CV. Chcę zarobić na mustanga z 2005 roku. Trochę to potrwa zanim odłożę bo takie auto kosztuje przynajmniej z 30-40 tysięcy ale w końcu się uda. Spełnię swoje marzenie. Będę przegrywem jeżdżącym mustangiem.
Znalazłem ofertę pracy w maku. Zaraz wysyłam CV. Chcę zarobić na mustanga z 2005 roku. Trochę to potrwa zanim odłożę bo takie auto kosztuje przynajmniej z 30-40 tysięcy ale w końcu się uda. Spełnię swoje marzenie. Będę przegrywem jeżdżącym mustangiem.
Większe zakupy, wyjazdy z dzieckiem do lekarza, wyjazdy pod i za miasto. Załatwianie tego wszystkiego bez własnego samochodu to zwyczajna udręka. Korzystanie z komunikacji miejskiej? Niekończące się pasmo nerwów - spóźnienia, koczowanie ma przystankach, często przemieszczanie się w gigantycznym tłoku, jak zwierzęta, obcowanie z elementem społecznym.
Eh...I żadne taksówki ani carsharingi nie zastąpią własnego pojazdu, co najwyżej mogą stanowić uzupełnienie prywatnych pojazdów i komunikacji.
#samochody #mpk #krakow #warszawa #wroclaw #zalesie
Future is now, old men!
- wyjazdy poza miasto
- zakupy
- załatwianie spraw
Do pracy, gdzie zasuwam rutynowo, mogę sobie jechać komunikacją, bo to na autopilocie i te godziny poświęcę sobie na czytanie książki.
@szdunek: Bzdura. W ścisłym Śródmieściu masz kilka tys. miejsc parkingowych, a w całym Śródmieściu 11 tys.
ad. 1 Nie no super, ale uwzględnij ilość osób, które pracują w biurach w centrum i ile z tych miejsc jest zajętych praktycznie na stałe, przez osoby z darmowym parkingiem (z abonamentem) i złotówy, albo lepiej wsiądź dzisiaj w auto i przejedź się koło 17 po tych wszystkich wymienionych miejscach i jeszcze raz poźniej mi to powtórz ;)
ad. 2 Liczenie miejsc na mieszkańca to najgorsze gówno jakie można zrobić,