Wpis z mikrobloga

#programowanie #stronywww #api

Pytanie do ekspertów. CEIDG daje taką instrukcję jak pobrać dane z określonego zakresu jako przykład np na podstawie rodzaju działalności podaje taki kod:

Koperta SOAP zapytania API po kodach PKD prowadzonej działalności gospodarczej.

Klucz dostępu użytkownika

4789Z
8559B

Teraz moje pytanie zupełnego laika... jak to wyświetlić. W sensie wyniki tego zapytania. Czy jakiś program umożliwia odcyztanie wyników? Lub np jak wyświetlić wyniki tego zapytania w postaci html? Ktoś podpowie jak Kowalskiemu ? :) da się np stworzyć plik index.html i wyświetlić wyniki tego zapytania?
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Pytanie do ekspertów. CEIDG daje taką instrukcję jak pobrać dane z określonego zakresu jako przykład np na podstawie rodzaju działalności podaje taki kod:

@Amelcio: Musisz stworzyć SOAP clienta i nim odczytać wyniki w formie cyfrowej. Nie odczytasz tego do index.html w jakiś "ludzkim" formacie bez wcześniejszego SOAP clienta ;) Możesz pokombinować z wykorzystaniem SoapUI, ale nie daję gwarancji.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Amelcio: importujesz sobie wsdl (najprościej w visual studio) i generuje ci funkcje które wykonujesz i nie musisz interesować się jak to działa. a działa źle bo projektował to jakiś student i zwraca to po prostu string który jest xmlem, którego struktura jest w zewnętrznym xsd (jest dostępny) i pewnie da się to ręcznie zmodyfikować żeby działało dobrze ale ja próbowałem przez tydzień i w końcu ręcznie parsowalem ten zwracany XML
  • Odpowiedz