Aktywne Wpisy

alkoholik000 +9

Zoyav +32
najbardziej mnie rozwalają te "ogródki" w blokach patodeweloperskich czyli kawałek trawnika wielkości twojej sypialni z widokiem na bloki naprzeciwko, leżysz sobie na leżaku na ogródku i wszyscy sąsiedzi z góry się na ciebie gapią z balkonu
brzmi jak świetna atrakcja 10/10
#patodeweloperka #mieszkania #nieruchomosci #budownictwo
brzmi jak świetna atrakcja 10/10
#patodeweloperka #mieszkania #nieruchomosci #budownictwo
źródło: IMG_1011
Pobierz

Nie widziałem natomiast ofert pracy, w których wykorzystywane są te technologie. Firmy w polsce bazują jeszcze na REST, BackBone (xD), AngularJS (wersja 1 xD), co ciekawe ostatnio dowiedziałem się, że pisanie na Hooksach jest w sumie top tier nowością bardzo pożądaną na rynku, skąd taki stan rzeczy? Domyślam się, że w dużej mierze to utrzymanie już istniejących apek ale na zachodzie technologie z akapitu wyżej zaczynają być już standardem.
W sumie to zapraszam do merytorycznej ( ͡° ͜ʖ ͡°) dyskusji.
#programowanie #webdev #frontend
Znasz jakieś przykłady publicznie dostępnych api w GraphQL?
@ascalon: Co to dokładnie daje, bo nie kumam zbytnio? To jest biblioteka czy usługa? Wyjaśnisz co to robi tak ogólnikowo?
Te rozwiązania w tym blogu to tak po chuju swoją drogą
Np definiujesz, że do zapytania o resource X możesz zrobić joina do Y albo Z, wybrać te fieldy co potrzebujesz.
Ale zabronić traversowania/pobierania całego grafu. Pozwolić na joiny w jedną, ale nie w drugą stronę. Np chcesz ostatnie komentarze z danymi użytkownika, ale nie możesz pobrać użytkowników z
@budyn: No i tak się robi np.
GET /orders/1345?expand=consumerZwróciłoby zamówienie o id 1345 i klienta do niego przypisanego
Node server ma najlepszą ze wszystkich wydajność pod kątem obsługi ogromnej ilości małych
(xD)=>(xD)tylko dobre praktyki tak żeby czytając kod na głos brzmiał jak pisany wierszem ( ͡° ͜ʖ ͡°).Dla mnie GQL i Apollo to totalna nowość i pierwsze podejście do backendu, zobaczyłem jak to działa i dalej jestem pod wrażeniem. Ale masz rację bo tak mi się spodobało