Wpis z mikrobloga

@lakukaracza_: Na jakiej podstawie twierdzisz, że procesja religijna i parada równości mają takie same prawa odbycia się? Dlaczego nie przyjmujesz do wiadomości, że ta pierwsza jest powszechnie akceptowana i większości społeczeństwa nie przeszkadza, natomiast ta druga już niekoniecznie?
  • Odpowiedz
Ja p------e jakie z was dzbany, nic dziwnego, że nawet najbardziej oczywiste zarzutki prowokują wykopków jak wy nie ogarniacie tak oczywistej parodii i się triggerujecie jak jakieś mohery, beka z was ( )
  • Odpowiedz
I po napisaniu tego posta będziesz dalej twierdził, że różnisz się czymkolwiek od sebków blokujących malowanie chodnika na tęczowo? Xd

@Dominiko_: Tak bo z niego to bezspośrednio wynika:

- Ja łykam psychotropy i nie kładę się plackiem by blokować marsze.
- Katole nie łykają psychotropów i się kładą plackiem
  • Odpowiedz
ta pierwsza jest powszechnie akceptowana i większości społeczeństwa nie przeszkadza, natomiast ta druga już niekoniecznie?

@mroznykasztan: Tak się może wydawać dopóki nie spojrzymy w faktyczne statystyki. Polaków zainteresowanych odprawianiem rytuałów kościelnych jest zdecydowana mniejszość, natomiast większość polaków popiera małżeństwa jednopłciowe. Zauważ że jest całkowicie odwrotnie niż ci się wydawało - wiem, mnie też to zaskoczyło ;)
  • Odpowiedz
Byłeś kiedyś molestowany przez księży? XD

@BArtAS94: nie, byłem ministrantem z 5 lat ale księży miałem nawet spoko, no może proboszcz ukrywał babę i dzieciaki i troche dużo pił, ale do nas nikt się nie dobierał nigdy.
  • Odpowiedz
@Wap30: Przeskoczyłem jedno zdanie, więc mała poprawka bo już nie mogę edytować - większość jest za związkami partnerskimi, natomiast za małżeństwami jest większy procent Polaków niż praktykujących Katolików wśród Katolików
  • Odpowiedz