@illuminatiie: to możne nie jest bardzo niebezpieczne, ale ma negatywny wpływ na schody ruchome. Także tak naprawdę lepiej stać na środku lub po obu stronach.
NIE. W sytuacji dużego ruchu opcja - "wszyscy stoją" - jest znacznie wydajniejsza.
@graf_zero: Zależy jak szybko idą ci, co idą (w porównaniu z tempem jazdy schodów) i jak dużych potrzebują odstępów.
Załóżmy, że jesteś w stanie upchnąć ns ludzi na metr jak stoją i ni ludzi na metr jak idą. Załóżmy, że schody poruszają się z prędkością v, a ludzie względem schodów z prędkością u. Załóżmy też, że mamy
@yuio ,,Z definicji są ruchome żeby można było sobie stanąć i poczekać." Nie. Schody ruchome są po to, by idąc przemieścić się szybciej niż na standardowych schodach.
@Vladimir_Kotkov: za głośne przepraszam bym przepuścil, to pewne. Ale za "móc ryknąć na niego „PRZEPRASZAM!” i przepchnąć na bok." jebnalbym cymbałowi. Więc nie kumam, mówisz głośno przepraszam? Czy jak burak ryczysz i taranujesz? Czy wg ciebie to jedno i to samo?
jeszcze nigdy w życiu nie widziałem irl kolejek do schodów ruchomych czy innych problemów z przepustowością xD
@vind: to mało widziałeś. Wystarczy tylko być przejazdem w Wawie by zaobserwować dziwne zjawisko. Wychodzisz z metra w trakcie szczytu i jest kolejka żeby sobie wjechać po schodach, zaś lewą stroną się po nich biegnie xD
@illuminatiie: w cywilizowanych krajach to jest na porządku dziennym. W Nowym Jorku każdy z automatu tak robi, bo jakby nie to to każde schody ruchome były z------e 24/7
@ZdzichuTurbo: Ale p--------z... po prostu była akcja z ruchomymi schodami...wk.... mnie polska mentalność. Jedziesz na zachod: Berlin, Paryż, Barcelona, Londyn... jedziesz na wschód Kijów i wszędzie...kurła ... wszędzie to funkcjonuje... w Polsce... jest jak gdzie? Jak w Polsce.
Po prawej STOIMY
#afera Wykopcie co by się ludzie w końcu nauczyli.
#januszeruchomychschodow
#polska #ruchomeschody #heheszki #furia
Komentarz usunięty przez autora
@graf_zero: Zależy jak szybko idą ci, co idą (w porównaniu z tempem jazdy schodów) i jak dużych potrzebują odstępów.
Załóżmy, że jesteś w stanie upchnąć
ns
ludzi na metr jak stoją ini
ludzi na metr jak idą. Załóżmy, że schody poruszają się z prędkościąv
, a ludzie względem schodów z prędkościąu
. Załóżmy też, że mamy@graf_zero: jeszcze nigdy w życiu nie widziałem irl kolejek do schodów ruchomych czy innych problemów z przepustowością xD
@vind: to mało widziałeś. Wystarczy tylko być przejazdem w Wawie by zaobserwować dziwne zjawisko. Wychodzisz z metra w trakcie szczytu i jest kolejka żeby sobie wjechać po schodach, zaś lewą stroną się po nich biegnie xD
@graf_zero: nie będziesz mi mówił kiedy mam iść, a kiedy stać
Wojna!!!
Komentarz usunięty przez autora