Aktywne Wpisy
- tysiące niezidentyfikowanych obiektów lata sobie bezkarnie nad amerykańskimi bazami, w tym tymi z głowicami nuklearnymi
- pół świata żyje teraz tym tematem
- amerykańska polityka jest w absolutnym chaosie, jedna połowa oskarża drugą połowę o zatajanie i zaniedbania, druga prześciga się w coraz to bardziej absurdalnych wymówkach, nikt wydaje się nie wiedzieć co się dzieje
tymczasem wykopowi eksperci: REEE GŁUPIE HAMBURGERY PIERWSZY RAZ ZOBACZYLI NA OCZY SAMOLOT XDDD HALYNA DOBRA DAWAJ PRZEŁĄCZ MNIE TERA
- pół świata żyje teraz tym tematem
- amerykańska polityka jest w absolutnym chaosie, jedna połowa oskarża drugą połowę o zatajanie i zaniedbania, druga prześciga się w coraz to bardziej absurdalnych wymówkach, nikt wydaje się nie wiedzieć co się dzieje
tymczasem wykopowi eksperci: REEE GŁUPIE HAMBURGERY PIERWSZY RAZ ZOBACZYLI NA OCZY SAMOLOT XDDD HALYNA DOBRA DAWAJ PRZEŁĄCZ MNIE TERA
Umeraczyk +19
Dobra noc, co podać?
Jak to w końcu jest? Może jedne podnoszą, a inne nie? Aspartam, cyklaminian i sacharynian sodu, erytrytol, stewia - jedne zdrowsze inne mniej, jedne po 20+ zł/kg, inne po 6zł/1500 tabletek. Które można używać na diecie keto, a które nie?
Inb4 uuu słodziki w ogóle odpuść bo to niezdrowe itd. Nie planuję ładować w siebie 2l coli zero dziennie, ale czasem zdarzy się np. jakaś popijawa, na której nie kończy się na 1 drinku, jakiś wyjazd nad jeziorko, na którym to chciałoby się popić albo zjeść lody, jakaś okazja, na którą wypadałoby przyrządzić deser czy blachę ciasta i wtedy bez słodkiego się nie obejdzie. Nie ma co być ascetą, dieta ma polepszać życie, a nie je ograniczać.
#slodziki #insulina #dieta #keto #mikrokoksy #pytaniedoeksperta
Jedyne na co mogą wpłynąć to florę bakteryjną jelit, jeśli są w nadmiarze spożywane
@bonus: to w końcu wysyła info, że ma energię, czy że nie ma?
- Stewia lub erytrol (erytrytol), zależy co Ci bardziej smakuje.
- Nie jeść tego codziennie, tylko właśnie tak jak piszesz, czyli od święta. Brak słodkiego > Deser na słodziku > zwykłe ciasto.
- Na adaptacji (bo użyłeś tagu #keto), czyli przez jakieś 3-4 tygodnie od wprowadzenia diety, nie używać słodzików w ogóle i odzwyczajać się od słodkiego.
@Szimu: ( ಠ_ಠ)
A ja się martwiłem, że za dużo tego piję, gdy kupowałem zgrzewkę (8 butelek po 2L) raz na 2-3 tygodnie.
@LeQuack: Jak niby slodzik ma wplywac na zeby?
@MrGalosh: to u mnie taka zgrzewka byla na 2 dni