Wpis z mikrobloga

Zaprawdę powiadam wam słuchajcie @IntruderXXL albowiem jest to mesjasz o którego nic nie robiliśmy.
Ale od nowa, w wyciskaniu hantlami na skosie dojście do 40kg zajęło mi jakieś 2miechy.
Wtedy przyszedł un i przekł "rób wyciskanie sztangi na ławce płaskiej tak lepiej przyprogresujesz"
Posłuchałem i teraz takimi 40tkami macha mi się łatwiutko biorąc pod uwagę że to akcesorium po wyciskaniu :D
Polecam tego mirka!
Pamiętajcie o podwalaniu!
#mikrokoksy #silownia #podwalanie
  • 8
@picasssss1: Dzięki, powiem Ci teraz więcej... Zmieniaj wszystko, atakuj różnymi ćwiczeniami, kątami... skosy lekki, większy do góry, skos w dół, sztangielki, sztangi... Robisz np 4x8 ? Zrób 3x20, różne szerokości chwytu... Multum opcji, a wszystko jest innym bodźcem dla ciała, i o to właśnie chodzi, o unikanie adaptacji.
@picasssss1: zmiany ćwiczeń są super, ale też z głową, a nie tak w pełni losowo, co Ci przyjdzie ochota. Bo jak wtedy zaplanować jakikolwiek progres. Chyba, że zawsze testujesz repmaxa i względem niego działasz dalej hmm :)
@picasssss1: no ten gość to takie 10/10 wiedzy wykopu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co raz sobie wchodzę na jego profil i czytam co innym pisze, albo sam opisuje, bo taki laik - jak ja - siłowni może więcej wiedzy nabrać z czytania niż od trenera jakiegoś w real life xd
@picasssss1: to chyba zależy od osoby, jak wywaliłem hantle z planu i skupiłem sie na płaskiej, która poszł do przodu to powrót na hantle plasko był wstydem w uj bo z 40 kg sprzed roku srałem na 35 kg x8, muszę jeszcze skos wypróbować xD