Wpis z mikrobloga

14.06.2019 <- zapamiętajcie Mirki to datę. To dziś jest przełomowy dzień w którym zaczyna się d-----------e mi że jeszcze nie mam pierścionka na palcu.
Jako że moja dobroć, czułość, wieczne ogarnięcie, przejmowanie inicjatywy, uśmiech na twarzy, s--s na zawołanie, obiad pod nos nie zostały w żaden sposób docenione do tego stopnia, że nawet nie czuję się kochana (bo o pierścionku nie mówię - nie dla mnie jest to przeznaczone) zmieniam taktykę jak zapowiadałam kilka dni wcześniej. Niebieski nie docenił mnie jak byłam najlepsza, to teraz będę gorsza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Byłam dziś zimna jak lód. No oki, kilka razy się do niego uśmiechnęłam, ale postanowiłam że nie przejmuję żadnej inicjatywy. Oczywiście na początku czekał aż standardowo ja się do niego przytulę, ale nic z tego - położyłam się obok i zaczęłam oglądać fb. Dobre pół godziny tak siedzieliśmy obok siebie bez słowa. W końcu królewicz sam bardzo nieśmiało się przytulił. Zaproponował lody "Ale no nie wiem, jak ty chcesz"... "Ja nie wiem, jak ty chcesz". W końcu pojechaliśmy. Dwa razy zapytał czemu jestem smutna "Nic się nie stało" - odpowiadałam. Na lodach ja zapłaciłam, żeby nie wyjść na p0lkę. Poprosiłam jeszcze żeby mnie podwiózł do sklepu. Potem odwiózł mnie do domu. W między czasie próbował coś zagadywać. Odpowiadałam normalnym tonem ale krótko zwięźle i na temat. W sumie to zamieniliśmy w ciągu dzisiejszego spotkania kilka zdań. Tak traktuje się samice beta takie jak ja. Gdybym była prawdziwą kobietą, to facet od razu by się zainteresowal, chciał przytulić, pogadać o co chodzi, ale spoko. Może miał jakiś dysonans poznawczy.
Kurła, taka postawa w związku jest mega męcząca. Jestem bardziej zmęczona dzisiejszym dniem niż po przebiegnięciu ultramaratonu...
#psychologia #zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski #feminizm #silnaniezaleznakobieta

• 210
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DzikaMrowka: ciekawie się robi ( ͡° ͜ʖ ͡°) daj znać jak się będzie zmieniać jego zachowanie

To dziś jest przełomowy dzień w którym zaczyna się d-----------e mi że jeszcze nie mam pierścionka na palcu.

ale że... wuut? :d Ktoś się p-----------ł o to? Nie bardzo rozumiem
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 126
@DzikaMrowka: yy... No ale może gość się czuje na tyle komfortowo i tak ma, że nie epatuje emocjami. Nie rozumiem takiego podejścia, jak się czujesz gorzej to rozmawiasz z partnerem, jeśli ci zależy. Szantażem emocjonalnym tylko pogarszacie sprawę - skoro masz już gdzieś tą drugą osobę to też mu powiedz, a nie psuj atmosferę żeby wyszło na twoje.
Jak nie powiesz facetowi o co chodzi, to facet nie będzie wiedział
  • Odpowiedz
@RonnieO: lepiej nie robić nic?
@killyourlover: nom, jeszcze chwilę zawalczę. Jak nic to nie da, to związek rozpadnie się samoistnie.
@Odczuwam_Dysonans: rozmawiałam z nim wiele razy, nawet pisałam do niego, w nadzieji że może ma taki problem, że na żywo nie umie rozmawiać i będzie mu lepiej napisać. Ale jestem ignorowana. Mój elaborat z kwietnia, do którego miał się odnieść "za kilka dni, jak przemyśli" pozostał bez odpowiedzi :)
  • Odpowiedz
@DzikaMrowka: raz, że rozmowa. Albo możesz mu napisać wiadomość.

Dwa - kobieto. Odstaw wykop.
Nikt zdrowy na umysle nie kategoryzuje ludzi na "p0lki" czy "beta samice".
Nie zachowuj się ani jak księżniczka ani jak
  • Odpowiedz
@DzikaMrowka: A dobra komentarze mi się pomylił LUL
Nie no, jeśli ameba dalej będzie miał w------e to rzuć to w cholerę. Jesteś w końcu jego dziewczyną nie niańką.
Zwłaszcza jeśli wcześniej mu mówiłaś że ma k---a sam też decydować. W robocie też o----------m ostatnio kilka osób że mają więcej myśleć i podejmować decyzje, nie jestem ich niańką.
  • Odpowiedz
@agaja:

raz, że rozmowa. Albo możesz mu napisać wiadomość.

Było i jedno i drugie

Jak przez ten caly czas Ty rządziła to daj chłopu trochę czasu na ogarnięcie, co
  • Odpowiedz