Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 75
W mieszkaniu 28*C wentylator zdechł z tego wszystkiego, idę kupić nowy -nie ma w całym miasteczku...
Najbardziej szkoda mi Siusiaka, ale dostał kostki lodu do wody i leży na oblanych lodowata wodą ścierkach, które co chwilę moczę :(

#odeusz #l-------------j
KornixPL - W mieszkaniu 28*C wentylator zdechł z tego wszystkiego, idę kupić nowy -ni...

źródło: comment_UNMvebHVRgdKgumKppyjz5a6B2hONfyW.jpg

Pobierz
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@KornixPL: przeczytałem dopiero po napisaniu, nie chcialo mi się już usuwać ¯_(ツ)_/¯ miłego i chłodnego dnia dla ciebie i pieska
  • Odpowiedz
  • 0
@jmuhha: jesli to klimatyzator, a nie klimator czy inne niewiele dające wynalazki bez sprężarki, to ma około 3kW mocy chłodniczej, a pobór energii elektrycznej wynosi około 1kW.
Mam taki prywatnie, niestety ma swoje minusy np hałas czy koniecznośc znalezienia miejsca na odprowadzenie ciepłego powietrza. Split zdecydowanie lepszy, jeśli tylko masz możliwość zamontowania.
  • Odpowiedz
  • 0
@jmuhha:
Update: Tak, to jest klimatyzator, ma odprowadzenie ciepłego powietrza na 1. zdjęciu. Pomimo swoich wad polecam na sezon letni, różnica na plus jest momentalnie odczuwalna.
  • Odpowiedz
@beerkoff: @jmuhha: To klimatyzator nie klimatyzer. Klimatyzery nic praktycznie nie dają.
To zwykłe nawilżacze powietrza. Jak się wleje zimnej wody i stanie przy nim to faktycznie można odnieść wrażenie, że jest chłodniej ale to takie same uczucie jak przy wentylatorze.
Klimatyzator autentycznie wieje lodowatym powietrzem. A co do zużycia prądu to mam w planach kupno listwy xiaomi która mierzy zużycie prądu i będę wiedział dokładnie ile zużywa.
Co
  • Odpowiedz
  • 0
@gwrk: dbam, dbam. Ostatnio mniej spacerów ale on też nie bardzo ma na nie ochotę, ale nie dziwię mu się. Ja się gotuje a on ma jeszcze futro i na zewnątrz grzeje całe podwozie od podłoża :(

Czekamy na zimę, wtedy robi kilometry w pełnym biegu skubaniec
  • Odpowiedz