Wpis z mikrobloga

Hej właściciele #koty

Czy ktoś z was używał feliway?

Ja już załamuje ręce przez jednego z moich kotów.

Sika na buty, na łóżko, na spodnie jak zostawię na ziemi, wszędzie tylko nie do kuwety. Przez chwilę był w jednej kuwecie inny żwirek ale i tak korzystała. Domyślam się że upały, nowy kot sąsiadów i budowa bloku za oknem źle wpływa na nią. Szkoda mi też wydać 100zl na 25 dni jeżeli może nie pomoc.

Wołam też #pokazkota #weterynaria
dorotka-wu - Hej właściciele #koty

Czy ktoś z was używał feliway?

Ja już załamuje r...

źródło: comment_QczL5ON8sfC7PKntvucQNYmA5kw1JdCM.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@kupczyk mam dwa koty dwie kuwety sprzątane regularnie, do tego pracuje wiec co w ciągu 10h zrobić jak mnie nie ma? Zresztą byłam pewna że to chwilowa zmiana żwirku
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@dorotka-wu: mam dwa koty i też dwie kuwety. Niestety kotka zrobi do kuwety tylko raz. Jeżeli nie sprzątane to załatwi się na podłogę. Dziwne jest to że dwujeczka zawsze do kuwety od kocura a sika do swojej. Robiłem badania i wszystko ok. Po prostu coś w głowie siedzi i tak się zachowuje.
  • Odpowiedz
  • 1
@sillygiraffe
@deptacz_gnoju generalnie wykluczylam to bo to pojawia się zawsze gdy mam gości np - sika do rzeczy mojego niebieskiego, niebieskiego nie bylo już miesiąc a problem został... W tygodniu chyba pojadę na badania. Tylko jeszcze muszę być pewna ktora sika. W weekend będę obserwować
  • Odpowiedz
  • 0
@kupczyk u mnie ten problem zdarzal się sporadycznie, jak np nie wróciłam na noc czy coś... Specjalnie mam dwa koty aby się nie nudziły - co widać że biegają... Zmiana żwirku przez tydzień zanim zamówiłam drewniany była, żwirek przyszedł a rano wsadzilam nogę w mokre buty...

Wiem że to żwirek bo dwa razy przy kuwecie była dwójka więc stanowczo uznałam że to żwirek że przyszła zobaczyła zmianę w jednej kuwecie i
  • Odpowiedz
@dorotka-wu: stosowałam przy dwóch kotach, bo dochodziło do spięć. Niestety nic nie dało, plus szybciej się zużyło i zaczął się topić plastik z gorąca :s Też mi jeden sika jak nie dostaje zbytnio atencji, chociaż kiedyś jak była sama to było jeszcze gorzej, praktycznie codziennie osikane, teraz raczej sporadycznie. Złotego środka jeszcze nie znalazłam, aktualnie staram się chować wszystkie rzeczy (sika tylko na miękkie typu ciuchy, koce, pościel).
  • Odpowiedz
  • 0
@wellfcuk no dzisiaj właśnie wszystkie buty trafia do szafy, dywaniki wszystko pochowam jak wrócę bo mam dość... Dwie kotki po sterylizacji, jedna na luzie a druga tak zwraca na siebie uwagę... Pomału serio myślę o oddaniu ich bo w mieszkaniu śmierdzi, pokrowiec na metrac i kołdry idą raz w miesiącu do prania... Załamuje już ręce...
  • Odpowiedz
Powinno się mieć kuwet ile kotów plus 1. Czyli 2 dla 1, 3 dla 2 etc. Ja bym poszedł w twoim przypadku do veta jak ten nic nie znajdzie to do bechawiorysty. Kotka jest sterilizowana?
  • Odpowiedz
@dorotka-wu: u mnie pomogła zmiana żwirku. Bo się dziadowi obecny odwidział totalnie (po 18 miesiącach korzystania). Zmieniłem na bentonitowy i na razie spokój.
U Ciebie wydaje mi się, że problem moze być bardziej złozony. Zainstaluj kamerkę gdy cię nie ma bo możliwe, że jeden koteł drugiemu kotełowi robi krzywdę gdy nie widzisz...
U znajomych było podobnie, jeden koteł tłukł drugiego koteła, gdy ten walił do kuwety. W rezultacie zaszczane było
  • Odpowiedz
  • 1
@snake_take są dwie. Na codzień maja 2 kuwety jeżeli wyjeżdżam na weekend kuwet jest więcej... Kuwety są w tym samym miejscu od około roku... Tylko ostatnio kupiłam inny żwirek (a dokładniej siostra bo się nie zna xD)
  • Odpowiedz
@dorotka-wu Ja miałam podobną sytuację. Zmieniłam żwirek na inny i kotka zaczęła robić wszędzie byle nie do kuwety ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Jak tylko wróciłam do starego żwirku problem zniknął i teraz kupuje już tylko jeden i ten sam żwirek.
Co do ilości kuwet to przy dwóch kotach powinno się mieć 3 kuwety ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz