Wpis z mikrobloga

@ChceszPorscheToSieNauczVatWyludzac: Dla mnie każde życie ludzie nie jest warte więcej niż moje, nie widzę powodu dla którego miałbym myśleć inaczej. Różnica jest taka, że jedni żyją bardziej dostatnio i mniej szkodzą światu swoimi zwierzęcymi instynktami, inni bardziej i są biedniejsi.

" Słabe i mało przydatne organizmy wymierają"
Dla Twojej wiadomości - WSZYSTKIE wymierają, ciebie też czeka koniec i piszę Ci to po raz ostatni, zmęczyłem się gadaniem jednego i tego
  • Odpowiedz
@Werdandi: Obecne czasy w europie raczej radzą sobie z połową tych złych czynników, poza tym niby ,,pokazujecie rzeczywistość", a nigdy nie zastanowiliście się czy sama egzystencja jest lepsza od jej braku? Jakim cudem możecie wybierać tą drugą opcję jako obiektywnie lepszą niż pierwsza, nie mogąc jednej z nich sprawdzić, czy zbadać w jakikolwiek sposób, a wasze gdybania co do niej, są zwykle płytkie, bo w momencie głębszej refleksji, dochodzi się
  • Odpowiedz
skad w ogóle ostatnio ten hejt na antynatalizm ostatnio

@Piottix: bo niedługo wrzesień i owoce sylwestrowych szaleństw pojawią się na świecie to i muszą sobie przyszli rodzice zrobić światopogląd pod swoje nieszczęście.
  • Odpowiedz