Wpis z mikrobloga

@frontendowiec: po prostu odkręcić jeden komuś kluczem płaskim 13 albo 15 i ci powypadają kulki. Wymyj wszystko w benzynie, wyczyść, posprawdzaj, czy nie ma żadnych uszkodzeń, naładuje nowego smaru i poskładaj wszystko spwrotem
  • Odpowiedz
@krabozwierz: @bartman28: ok udało się. Wyczyściłem w benzynie i nasmarowałem jednak koło teraz się wolno obraca. Wcześniej jak trzymałem koło i próbowałem odkręcić te nakretki to koło się fajnie ślizgało, a teraz stoi w miejscu. Smaru myślę, że dużo nie nawaliłem. Starałem się mocno dokręcić, ale wtedy to koło praktycznie stało w miejscu. Trochę poluzowałem i pojeździłem, ale myślę, że to lżej powinno chodzić
  • Odpowiedz
@frontendowiec: musisz to tak skręcić, żeby łożyska jeszcze nie miły luzu, ale jednocześnie żeby koło się bardzo lekko kręciło. Jak za mocno skrecisz to cała twoja robota pójdzie na marne, bo za tydzień będziesz wymieniał łożyska. Oczywiście przy regulowaniu luzu zejdzie ci kupa czasu i masa w--------a, bo zrobisz delikatny ruch kluczem w jedną stronę i już jest za luźno, delikatny ruch w drugą stronę i już za mocno skręcone
  • Odpowiedz
dokladnie tak jak mowi przedmówca. jak robisz to pierwszy raz to troche sie pobawisz i n---------z. jak ciezko chodzi to nie jezdzij tak bo rozjebiesz miski w piascie i bedzie prawdopodobnie do w-------a. teraz wszystko metoda prob i bledow. aha i czy sprawdziles czy na konusach i miskach nie ma wżerów (takie małe dziurki) bo widze piasta wiekowa, jeśli sa to i tak zaraz Ci sie r------e :)
  • Odpowiedz
@bartman28: @krabozwierz: skręciłem już na rowerze. Jak do góry nogami stoi i machnę kołem to fajnie długo chodzi. Gdy próbuję przesuwać koło na boki to minimalnie się rusza to w piaście i tak już chyba zostawię
A w środku tam gdzie kulki były chyba małe czarne dziurki jakby rdza
  • Odpowiedz
@bartman28: @krabozwierz: skręciłem już na rowerze. Jak do góry nogami stoi i machnę kołem to fajnie długo chodzi. Gdy próbuję przesuwać koło na boki to minimalnie się rusza to w piaście i tak już chyba zostawię
A w środku tam gdzie kulki były chyba małe czarne dziurki jakby rdza
  • Odpowiedz