Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Zmieniam pracę. Jestem Java Developerem, mam 1,5 roczny doświadczenie, w tym 7 miesięcy to projekt utrzymaniowy, 8 miesięcy projekt rozwojowy. Znam Javę, Springa, trochę liznąłem JEE, bazę danych Oracle, JUnit/Mockito, Maven, Clean Code (w tym SOLID, KISS, DRY).
Szukałem ostatnimi tygodniami pracy. . Miejsce poszukiwań to Warszawa (moja firma też się tam mieściła). Dostałem propozycje z 3 firm na kwotę 5300/ 5400 UoP, B2B na 8500 netto + VAT, ale płatne chorobowe i urlopy.
Ja jestem w miarę zadowolony z tych kwot, natomiast jestem trochę zszokowany gdy czytam jak ludzie się w necie wypowiadają, a tam, że jako osoba z rocznym doświadczeniem ma 10 tyś brutto na UoP, drugi 7800 netto UoP po 1rok 3 miesiące, trzeci 14 tyś netto+VAT na B2B przy 2 letnim stażu. I zastanawiam się czy te kwoty są przesadzone czy też ja jestem ujowym programistom że nie jestem w stanie do takiej kwoty dojść ( ͡° ʖ̯ ͡°)?

#programowanie #it #kichiochpyta

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: marcel_pijak
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla młodzieży
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Kolego, jestem gościem, który od 13 lat robi w IT. Olej kasę przez pierwsze 2 lata minimum. Idź do roboty gdzie się dużo nauczysz choćbyś miał tam zarobić 2tys na rękę. Naprawdę do takiej idź. Kasę zacznij liczyć dopiero po 2-3 latach doświadczenia.
  • Odpowiedz