@slepauliczka: zabawne jak rozdmuchują ten gownoproblem aborcji w obliczu c------j i rujnujące budżety zwykłym ludziom, opieki medycznej. No ale po co rozmawiać o prawdziwych problemach, nabijanie kapitału na dzieciach, żywych czy martwych, zawsze jest najprostsza droga. Puknij się w głowę łykający wszystko pelikanie
@slepauliczka: w takim razie bądź również za możliwością aborcji prawno-ekonomicznej, kiedy kobieta decyduje się na urodzenie dziecka wbrew woli dawcy nasienia. Jeden dokument podpisany przed porodem i mężczyzna przestaje mieć jakiekolwiek prawa i obowiązki w stosunku do dziecka.
@slepauliczka aborcja w prawnym przyzwoleniu jak teraz jest dopuszczalna etycznie moim zdaniem (ciężka choroba, zagrożenie życia i czyn karalny) ale robienie z tego antykoncepcji "po" jest chore. Nie chcesz dziecka, zabezpieczaj się. Wyszła nieplanowana- lipa, nie ogarniasz, nie baw się w segzy, urodź i oddaj jak nie chcesz łożyć życia. Uprawiając s--s godzisz się na choćby promil szansy na ciążę więc to dość odpowiedzialna zabawa. Nie chcesz ryzyka nie wkładaj.
@slepauliczka: jak się dowiedziałem, że plannedparenthood to w większości bambusy to zacząłem duchowo wspierać inicjatywę, więc jak najbardziej jestem za (⌐͡■͜ʖ͡■)
@slepauliczka A czym jest traktowanie aborcji jako czegoś normalnego jak obcięcie wzrastającego paznokcia? To nie jest healthcare tylko jeśli już jakaś opcja emergency.
@KosmicznyKot chce żyć w kraju w którym będę czuła się bezpiecznie. W którym jeśli będzie szansa, że urodzę chore dziecko z wadami będę mogła spokojnie dokonać aborcji, jeśli się na nią zdecyduje. Nie powiesz mi, że mam teraz to zapewnione. Prawnie tak, w praktyce jest ciężko znaleźć kogoś kto to wykona. Plus nie wspominam o linczu. Dlaczego w Polsce o tym się nie mówi, żeby takich ludzi nie skazywać na ostracyzm
@slepauliczka Ogólnie "nie można znaleźć kogoś kto to wykona" to pic na wodę, jestem lekarzem i mam kontakt z różnymi specjalistami. Zrozum że nie masz prawa iść do pierwszego lepszego ginekologa i powiedzieć zabij mi ludzika z brzucha. To kwestia indywidualnej moralności. Ale są też tacy którzy robią to bez problemu. Poza tym w każdym z wymienionych warunków prawnych możesz to zrobić w oddziale ginekologicznym więc to już tylko kwestia co
#aborcja #medycyna #mileycyrus #takaprawda #zalesie #rozowepaski #logikarozowychpaskow #coolstory
Komentarz usunięty przez autora
@gansevudei: jeszcze jakby sama się poddawała aborcji to mam to w dupie, ale aborcji poddaje inne zycie
Komentarz usunięty przez moderatora
Puknij się w głowę łykający wszystko pelikanie
@slepauliczka: jeśli ja to życie tworzę to jestem za nie odpowiedzialny. Ja na nic cudzych dzieci nie skazuję