Wpis z mikrobloga

• 1
@slepauliczka: Obecnie jeżeli ktoś chce sobie zrobić dobry PR nie ma innego wyjścia niż takie zagrania. Wyobraź sobie jakby Taylor Swift powiedziała ze jest pro life xD Na czymś takim nir da się zyskać. Promowanie aborcji to jedyna możliwa forma promocji jeśli chodzi o takie tematy

W jakimś sensie kampanie pro-life są, tylko aż wstyd tu wstawiać i pokazywać, wpisz sobie w google
  • Odpowiedz
@slepauliczka z ostracyzmem i linczem to dość przesadzona sprawa chyba że ktoś się z tym obnosi czy chwali to nie ma co się dziwić że ludzie popijają się w głowę i pójdzie fala hejtu. Ale nie uważam że ktoś kto ratował swoje życie (medyczne a nie finansowe czy komfortowe) spotka się z jakimś opluwaniem... Mówisz jakbyś co najmniej ze 3 razy się skrobała i sąsiedzi już cię przeklinają.
  • Odpowiedz
@slepauliczka Poza tym istnieje coś takiego jak nieprowadzenie uporczywie terapii i jak już to spotykałem się ze współczuciem matce która urodziła dziecko które zmarło niedługo potem. Chyba, że ktoś się tym chwali w internetowych dla zbudowania pozycji "bo rodzice Alfiego są znani to ja też mogę". To sam będę piętnował.
  • Odpowiedz
@wintour O popatrz mam. A jestem przeciwny traktowaniu aborcji jako zabiegu kosmetycznego. Przeczytaj co napisałem wcześniej a potem pluj. Aborcja na życzenie to jest chore, eutanazja już ma więcej sensu. Tu nie masz doczynienia ze zdarzeniem losowym tylko nieodpowiedzialnością niby dojrzałych ludzi którzy nie biorą odpowiedzialności za swoje czyny, jeśli rozważamy aborcję bez żadnego medycznego czy prawnego wskazania.
  • Odpowiedz
@wintour Ty chyba też ( ͡~ ͜ʖ ͡°) więc po co się wypowiadasz? W sumie nic nie wniosłeś do dyskusji poza hejtem z którym lewo tak walczy... Powiedz mi a czy Twoim zdaniem każdy ginekolog powinien na życzenie nieodpowiedzialnej pacjentki wykonywać pracę kata? Bo tak jak napisałem w sytuacjach ujętych w ustawie kobieta idzie na oddział i nie mówimy o takiej sytuacji.
  • Odpowiedz
@wintour Nie mówię o rodzinnym, a różowa wyżej stwierdziła że chce być bezpieczna i moc pójść do lekarza (w domyśle każdego ginekologa) i moc dokonać aborcji. W tej chwili jeżeli ktoś tego potrzebuje to co za problem podskoczyć za granicę? Myślisz że jak to wprowadzą to w każdym.miescie będziesz miał kilka klinik do wyboru? Rozmawiając ze specjalistami w klinice uniwersyteckiej to może jest 10% takich osób które z tym nie mają
  • Odpowiedz
@wintour Nie będę dyskutował z kimś kto nie ma pojęcia o czym jest mowa, nie ma żadnych argumentów a o aborcji myśli, że to banalne jak wycięcie brodawki u chirurga. Piwniczne lewactwo to tragedia. Życzę ci rozumu.
  • Odpowiedz
  • 6
@KosmicznyKot przecież się nic nie wycina. Przeprowadza się ją farmakologicznie. Ty też nie potrafisz mnie przekonać w zadnym kontekście poruszanych problemów, mimo że ja nawet nie jestem pewna swojego zdania.

Dyskusja na poziomie, tego oczekuje. A tymczasem czytam, że ktoś mi życzy śmierci, mam się puknąć w głowę albo żebym się wykrwawiła. Gorzej niż zwierzęta, a tacy ludzie twierdzą, że chronią czyjes życie.
  • Odpowiedz