Wpis z mikrobloga

Jak to jest możliwe, że od tylu lat ludzie gubią jakąkolwiek chęć rozwoju i są codziennie gnojeni w miejscu, gdzie powinni zdobywać wiedzę, czuć się bezpiecznie i poznawać nowych ludzi? Dlaczego nikt nie zwraca uwagi na problem przemocy w szkołach? W każdej klasie w liceum czy w szkole podstawowej to wygląda tak samo. Najsłabsza psychicznie osoba, która wyróżnia się najczęściej tym, że jest bardziej wrażliwa i spędza czas w inny sposób niż reszta ludzi jest poniżana a jej samoocena jest zrównywana z ziemią. To chyba najgorsza rzecz, jaką można zrobić dziecku, które dopiero się rozwija i uczy się otaczającego je świata. Przez to powstają różne problemy psychiczne i traumy, które muszą być później leczone przez długie lata. Naprawdę nie mam pojęcia, dlaczego nikt się tym nie zajmie.
#przemyslenia #przegryw #szkola #licbaza #smutnazaba #edukacja #logikarozowychpaskow
źródło: comment_YisGAyN5tF54EwWMxZhmWejZw4Y9f31X.jpg
  • 31
Jak to jest możliwe, że od tylu lat ludzie gubią jakąkolwiek chęć rozwoju i są codziennie gnojeni w miejscu, gdzie powinni zdobywać wiedzę, czuć się bezpiecznie i poznawać nowych ludzi?

bo ludzie którzy powinni tę wiedzę przekazywać nie umieją tego robić, mają #!$%@? na to miejsce i jeszcze bardziej #!$%@? na dzieci która tam przebywa... a nieliczne wyjątki są gnojone przez środowisko. To przechowalnia gdzie potrzebni są ciecie do pilnowania i kolorowania
@wszystkiekoty na miejscu nauczycieli też bym miał to w dupe bo za taka kasę nic więcej poza prowadzeniem lekcji nie warto robić. Poza tym z tego co pamiętam to na klasę 30 osobowa, gnebionych u mnie w klasie były z 2 osoby, wiadomo nie można tego tak liczyć bo to jednak wpływ na życie ludzkie, ale chłodnym okiem to tylko ~6 procent dzieci ma problemy, po to żeby reszta ich nie miała
@kfiatek_na_parapecie: zerknij sobie na oświadczenia majątkowe radnych dowolnej gminy którzy są nauczycielami

70tys zł rocznie z tytułu bycia nauczycielem to minimum 6tys brutto

wliczając wszystkie dodatki, premie itd to jest chyba dobra pensja, nie sądzisz?

jeżeli więcej dostaną jako kasjerzy w Biedrze to śmiało...
@kfiatek_na_parapecie:

tu źródło

Krzysztof Zawada – nauczyciel Zespołu Szkół im. Jana II Sobieskiego w Szczecinku.

W 2012 roku zarobił (umowa o pracę, umowa zlecenie, dieta radnego) około 58 tys. zł.

Edyta Wojnicz – dyrektor ZS nr 1 im. KEN w Szczecinku.

Z tytułu stosunku pracy radna uzyskała w 2012 roku dochód w wys. 91,4 tys. zł

Joanna Pawłowicz – nauczyciel biologii w Zespole Szkół nr 6 im. St. Staszica w Szczecinku.
z tym, ze to nie ma nic wspolnego z zarobkami nauczycieli w polsce.

@kfiatek_na_parapecie:

oświadczenie majątkowe radnych nauczycieli w POLSCE gdzie nauczyciele muszą wykazać swój dochód z tytułu świadczenia pracy zawodowej jako nauczyciele nie ma nic wspólnego z zarobkami nauczycieli w Polsce?

xDDDDDDDDDDDDDDD
@kfiatek_na_parapecie: poszukaj sobie oświadczeń majątkowych zamiast mi zarzucać brak myślenia

może początkujący nauczyciel zaraz po studiach zarabia mniej, ale czy to jest czegoś wyznacznikiem? w każdej branży zarobki są zależne od doświadczenia i są w korelacji ze stażem pracy

podałem ci twarde dane a ty jeszcze próbujesz naginać rzeczywistość
Niestety rzeczywistość bywa trochę inna.

@kfiatek_na_parapecie: podaj mi twarde dowody a nie takie pitu pitu

owszem możliwe, że niektórzy nauczyciele (początkujący) zarabiają mniej, może nawet mniej niż kasjerka w tesco,

ale...

- jak im praca nie pasuje to mogą ją zmienić
- praca nauczyciela oferuje benefity poza płacowe
- może trzeba było nauczyć się czegoś przydatnego
- wiedzieli na co się piszą chyba, że zostali nauczycielami bo nie mieli innego wyjścia
dobra #!$%@? cepie bo juz nie mam sily z toba gadac,

@kfiatek_na_parapecie: no najlepiej podsumowałeś... sam siebie xD

podaję ci twarde dowody
podaję ći źródła
podaję ci twarde dane
podaję ci argumenty

ty nie podałeś mi nic... poza mema z Urbanem

a na koniec mnie obrażasz jak już widzisz, że nie jesteś w stanie podać ŻADNEGO dowodu potwierdzającego twoją tezę xDD

dyskusja z tobą to jak gra w szachy z gołębiem...
Naprawdę nie mam pojęcia, dlaczego nikt się tym nie zajmie.

@wszystkiekoty: myślę że trzeba powołać w tej sprawie nowy urząd z licznym personelem, napisać parę ustaw, sypnąć parę mln $ mediom co przygotują odpowiednią kampanię w TV (najlepiej tym od "pij mleko będziesz wielki") no i rozkręcić małysza na wykopie.