Aktywne Wpisy
#kryptowaluty
Zrobiłem zdjęcie tysiąca złotych które powinienem przelać do @sunnyhaze ale który przewalę na piękne ukrainki na #roksa ヽ( ͠°෴ °)ノ( ͡° ͜ʖ ͡°) Także ktoś tu zostanie wyruchany XD
Zrobiłem zdjęcie tysiąca złotych które powinienem przelać do @sunnyhaze ale który przewalę na piękne ukrainki na #roksa ヽ( ͠°෴ °)ノ( ͡° ͜ʖ ͡°) Także ktoś tu zostanie wyruchany XD
Pasterz30 +20
Wyjasnijcie mi, czemu ktos zostawia buty na zewnatrz w korytarzu? Widze to w wielu mieszkaniach i dla mnie to totalne wiesniactwo a osiedle 1mln za 40m kawalerke wiec nie spodziewalbym sie tego po ludziach #patologiazmiasta #patologiazewsi #mieszkaniedeweloperskie
#rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki
@Inessa: jasne. Fair enough. :)
Opłaty 50/50 - z tym, że wliczasz w nie odsetki kredytu. Kapitał spłacasz sam.
Odsetki kredytu to nic innego jak kolejna opłata, podobna do czynszu. Pobiera ją bank, w zamian pozwalając ci mieszkać w "twoim" mieszkaniu już dziś, a nie za 20 lat. Ale to nie zmienia faktu, że nigdy ich nie odzyskasz.
Na przestrzeni 20 lat, 300 zł czynszu to 70 tys.
Komentarz usunięty przez autora
1. Czy w ramach spłaty podpisujecie umowe o najem? Pamietaj ze taka umowa daje jej tez czas na poszukanie innego lokum w chwili jej wypowiedzenia. W waszym przypadku rozstania czy sprzeczki. Trzeba brac takie możliwości żebys jej nie wywalił i dziewczyna zostanie na ulicy z dnia na dzien.
2. Propozycja wyszla od Ciebie, ona sie nie wprasza tylko daje sobie rade sama ma wiec prawo do negocjowania. Ty zaczynasz od
Komentarz usunięty przez autora
Co innego gdy te pieniądze są na papierze odstępnym, połową czynszu i opłatami za media. Wtedy co sobie zrobi z tymi pieniędzmi to już jego sprawa.
W przypadku rozstania:
przy płaceniu raty kredytu przez nią - ona traci hajs
przy płaceniu samych opłat - ty tracisz hajs
Dlaczego nie pójść na kompromis, że ona płaci swoje rachunki + 1/4 raty kredytu. Tym sposobem w przypadku rozstania oboje tracicie/ zyskujecie tyle samo.
Względnie, jeśli nie masz wyposażonego domu ona może zakupić sprzęty typu telewizior/konsola/wspólny samochód/ekpress/lodówka/pralka itd i w razie czego zabiera ze sobą.
@MinnieMouse0:
A wiesz, że ona mieszkając u niego, zaoszczędzi sobie 60 tys. zł w 5 lat ....i kto tutaj jest bankomatem?
A wiesz też, że liczysz tylko "straty" u niej, ale nie liczysz jej zysków?
https://www.wykop.pl/wpis/41652375/#comment-146365791
Jeśli ona ma teraz 1000 za wynajem + opłaty, to zaproponuj jej żeby płaciła na przykład 800. Ona będzie płacić mniej + lepszy standard, a dzięki temu, że płaci mniej niż cena rynkowa nie będzie poczucia z jej czy Twojej strony, że robisz na niej interes.
Z Twojej strony jeśli to kawalerka, to pewnie nie masz pokoju na wynajem tylko dzieliłbyś swój z partnerką. W tej sytuacji i tak
https://www.wykop.pl/wpis/41663107/mirki-ja-wy-widzicie-ten-problem-z-wynajmem-vs-rat/
( ͡° ͜ʖ ͡°)