Wpis z mikrobloga

@weshu: Spełniacie moje marzenie! Wszystkiego dobrego i powodzenia () jak będziesz miał trochę czasu to chętnie poczytam jak wyglada taka zmiana, co was dziwi i szokuje a co jest fajne :D aplikowałeś przez linkedina i po pozytywnym procesie rekrutacyjnym pomogli Ci zdobyć wizę i z zakwaterowaniem?
@Dymass: @walk_man: Też mi się wydaje, że szukają. Zgoogluj scm visa new zealand i tam gdzieś jest lista zawodów, obstawiam, że pewnie łatwiej na spawacza niż na mój zawód ;)

@MatiOfficial: Trzy opcje - albo work and travel i praca na pół etatu (i potem dzięki temu można pewnie na inna wizę przejść), sponsorship jeśli znajdziesz pracodawce (ciężko i nie polecam bo jesteś przywiązany do firmy i wiza też
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@weshu: a mi się dzisiaj, niewiadomą dlaczego, zaczęły wyświetlać zaproszenia z jakiegoś ministerstwa Nowej Zelandii do aplikowania u nich. Myslalem, ze to spam ale wszedłem bezpośrednio i faktycznie to prawdziwa strona. Zapisałem się i poczytam co tam oferują i jak to działa.
@levider: Już i tak ciężko zmieścić się z bagażem ;) nawet jak jesteś mały to się nie zmieścisz :P

@RomeYY: Auckland

@niggerinthebox: Nie znudziła, najlepsze miejsce do tej pory w jakim żyłem ale ja miałem świetną pracę (bo IT) a poza tym ekonomia tam słabo i żona nie miała szans na pracę bez znajomości Hiszpańskiego (a nie jest typem kobiety co może w domu siedzieć i pachnieć ;)). Poza
@drzuo: Pracowałem 5 lat w Polsce i jak wróciłem po pracy na Malcie i w UK to ten piękny kraj pokazał mi środkowego palca. Mimo, że sporo podatków tu zostawiłem to jak miałem dostać zasiłek to stwierdzili, że nic mnie z Polską nie łączyło i nic nie dostanę (i ani ja ani żona nie dostaliśmy grosza). Nieważne, że wizyty w kraju 3-4 razy w roku (udowodnione biletami), moja i żony cała