Wpis z mikrobloga

Mimo, że sporo podatków tu zostawiłem to jak miałem dostać zasiłek to stwierdzili, że nic mnie z Polską nie łączyło i nic nie dostanę

@weshu: a z jakiego tytułu byś miał dostać w Polsce zasiłek? myślisz że jak Anglik wróci z pracy za granicą to dostanie angielski zasiłek? jak na BA to masz marne wyobrażenie o świecie i problemy z logicznym myśleniem

na polskie konto bankowe duże przelewy przez wszystkie
  • Odpowiedz
@klonopin-retard: skoro 5 lat płaciłem podatki to niby czemu miałbym nie dostać zasiłku? Zawsze umowa o pracę w Polsce i przyzwoite kwoty? Pomijam cały temat że kraj powinien zachęcać pracujących ludzi do powrotu a nie zachęcać do płacenia podatków w innych krajach!
  • Odpowiedz
@weshu czemu NZ? Jak dostaję od nich oferty, to kasa dupy nie urywa, a koszty i standard życia daje tam wiele do życzenia.

@Silvervend: bardzo konkretne wymagania - tylko kraj anglojęzyczny, z przyzwoita pogoda i luźnymi ludzmi. NZ pasuje idealnie ;) koszty duże ale pensje też niemałe. Natomiast standard życia jest (z tego co wiem) wysoki.
  • Odpowiedz
@weshu: to prawda ze trudno dostac wize pracownicza?

@pafcyk: nie mam pojęcia, nie znam prosesu. Z csm resident visa bylo dużo zabawy ale i tak w miarę sprawnie i łatwiej niż np. do Australii.
  • Odpowiedz
@weshu ze wszystkich ofert jakie dostałem, to straszna lipa. Do tego standard życia jest właśnie niski.

@Silvervend: może słabe oferty ;) mamy znajoma parkę - z nim pracowałem razem w firmie na Malcie - i wiem że mamy podobne wymagania i patrzenie na standard życia, przeprowadzili się do NZ rok temu i bazując na konkretach od nich to standard życia jest dla mnie ideal ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz