Wpis z mikrobloga

#ukraina #wojna #rosja

Niestety dlatego NATO czy UE jest w kwestii decyzji niezdolne do niczego. Nigdy nie będzie zgody każdego członka na jakieś działania.

A mamy szansę bić się na ziemiach Ukrainy tak jak kiedyś walczono na naszych, głównie siłą żywą Ukrainy.
A za rok, może już być za późno i będziemy w czarnej dupie przygotowując nasz kraj do wojny..
  • 83
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 27
@Mathas masz 10iq jeżeli myślisz że zmobilizowanych tam będą wysyłać.
Będzie tylko i wyłącznie zawodowa armia i to nawet nie w okopach.
Głównie lotnictwo i opl.
Myślcie trochę.
  • Odpowiedz
@ImNewHere: nie powinniśmy tam nawet jednego żołnierza wysyłać. Ukraina nie jest w NATO, a swoją ostatnią postawą roszczeniową pokazują, że nie zasługują na to, byśmy gruzowali u nich swój sprzęt i ludzi.
  • Odpowiedz
Niestety dlatego NATO czy UE jest w kwestii decyzji niezdolne do niczego. Nigdy nie będzie zgody każdego członka na jakieś działania.

@ImNewHere: To samo jest w USA mimo że to jeden federalny kraj.
  • Odpowiedz
  • 7
@Rybak28 Dlatego demokracja ostatnimi czasy tak dostaje po dupie. U nas decyzja trwa miesiącami, gdy autorytarna władza robi to z dnia na dzień.
W takich czasach ma to przewagę
  • Odpowiedz
To idz sie bij. Ja za Saszkę ginąć nie będę, co najwyżej mogę splunąć po ostatnich 2 latach.

@Mathas: A będziesz się bić jak już hordy Imperium Rosyjskiego będą Polce razem z wcielonymi do ich armii Ukraińcami, a USA odmówi udzielenia pomocy żeby nie eskalować? Wtedy będzie znacznie gorzej.
  • Odpowiedz
@ImNewHere: nie, nie jest krótkowzroczne. Rosja i tak sobie poradzi, otworzy drugi front, a my walcząc z Rosyjskim żołnierzem oficjalnie wypowiadamy mu wojnę młocie. Zastanów się co to oznacza.

Poza tym, nawet załóżmy że robilibyśmy im ten Krym, D----s, itd. jak sądzisz, jak będą wyglądały nasze wzajemne stosunki?

Odpowiem Ci- tak jak zawsze, Ukraina mając bogate tereny, zaprawioną w boju armię i większe terytorium stanie się niebezpieczna. To ja już wolę
  • Odpowiedz
@ImNewHere: Nie poleci tam ani jeden żołnierz, bo na drugi dzień miałbyś afery i strajki w całej Europie jakich od dawna nie widziano. Ludzie nie pozwolą się wepchnąć w wojnę z Rosją, premier Słowacji już to zapowiedział. Węgry też nie wyślą ani jednego żołnierza.
  • Odpowiedz
@Rybak28: Prymitywne straszenie ludzi przez takich osobników jak Ty jest żałosne. Nikt nas nie zaatakuje sam z siebie, Putin już o tym mówił. Nie byliśmy nigdy częścią ZSRR, jest u nas zbyt rusofobiczna tendencja.
  • Odpowiedz
@Mathas: nie portzeba i zadnej takiej zgody nie bedzie. To nie bedzie misja NATO a grupy panstw.
Wlasnie tkaich, ktore w razie ataku na sowje terytorium beda relanie walczyc z Rosja.
Reszta i tak w ramach art 5 i tak wysle maks amunicje i bron.
  • Odpowiedz
To idz sie bij. Ja za Saszkę ginąć nie będę, co najwyżej mogę splunąć po ostatnich 2 latach.

@Mathas: jak Ukraina padnie, to możesz zacząć oszczędzać kasę na kamizelkę taktyczną, bo prędzej czy później ruscy nas zaatakują. Gorzej jak wtedy taki Trump odmówi interwencji i NATO się rozsypie.

Zginiesz więc walcząc za Saszkę, Hansa, Zbyszka i Pierre'a, ale w okopie pod Łodzią na przykład.

Ukraina nie może paść i mam
  • Odpowiedz