Wpis z mikrobloga

@Odczuwam_Dysonans: racja. do tego dochodzi każdy kawałek gdzie Wojtek dał zwrotkę XD ja akurat krótko go słucham bo kilka miesięcy właściwie, ale od tego czasu oszalałam, strasznie się jaram jego muzyką i żałuję że tak późno zaczęłam. no na koncert też bym poszła, to musi być niezły r--------l
  • Odpowiedz
@totalnastabilizacja: no, jest moc ;). Ja Słonia znam w sumie już od czasów PDG, przed chorymi melodiami, a jak wyszły chore to się zajarałem w opór. Szczególnie że Wojtek dobra mordka, jara się Juggalo, jara się metalem, także dla mnie idealnie ;) no i progres jest niezły. Zdecydowanie zamiast fałszywej prawdy wolę szczere kłamstwo. No i martwica mózgu zawsze w moim sercu <3.
A ten bit Creona ze Szkoły Wyrzutków
Odczuwam_Dysonans - @totalnastabilizacja: no, jest moc ;). Ja Słonia znam w sumie już...
  • Odpowiedz
@Odczuwam_Dysonans: hah no właśnie ja dopóki nie zaczęłam go słuchać to się zastanawiałam czy są jacyś raperzy którzy się metalem inspirują powiedzmy albo cokolwiek mają wspólnego, bo większość chyba jednak nie. no i tak jest, lirycznie r---------a moim zdaniem, zarówno jak chodzi o przekaz i formę. fajnie opisuje rzeczywistość, widać że jest dobrym obserwatorem. a ten bit jest dobry, nie wiem czy najlepszy, nie czuję się na siłach żeby to
  • Odpowiedz
@totalnastabilizacja: hmm, no jest trochę takich raperów, aczkolwiek oni raczej idą bardziej w rapcore (aczkolwiek usłyszałbym Słonia w takiej bardziej metalowej odsłonie jak w załączonym tracku) i Wojtek też się do nich czasem odnosi, choćby do Body Count z niezłomnym Ice-T, dla którego z kolei wzorem ze strony metalu przy kombinowaniu gatunków był Slayer :D
Tak, trzeba przyznać że po Słoniu widać, że jest dobrym obserwatorem, trafia w sedno, a
Odczuwam_Dysonans - @totalnastabilizacja: hmm, no jest trochę takich raperów, aczkolw...
  • Odpowiedz
@Odczuwam_Dysonans: bardziej mi chodziło właśnie że na polskiej scenie takich mało, bo zagranicznego rapu raczej nie słucham. i z tym metalem to takie inspiracje mi właśnie odpowiadają, mogłabym kilku takich kawałków w tym stylu jak wrzuciłeś posłuchać, ale też bym nie chciała żeby Słoń tylko takie robił XD też mi się wydaje być spoko gościem, lubię go też na instagramie obserwować, czasami coś śmiesznego napisze albo powie na story. jak
  • Odpowiedz
@totalnastabilizacja: pewnie, nie chciałbym żeby przeszedł nagle na rock, ale jakąś płytkę czy chociaż EPkę mogliby sieknąć :P
Właśnie to poczucie humoru Wojtka jest mi bliskie, ma dużo dystansu i niezły r--------l w bani :D
Właśnie jeśli chodzi o Luxtorpedę to nigdy się nie wkręciłem, ale parę kawałków lubię i szanuję. No i właśnie mało takich połączeń u nas było. Teraz to nawet nie wiem co z nimi, ale pięć
  • Odpowiedz
@Odczuwam_Dysonans ehh niestety mało kto ma takie poczucie humoru, no ja trochę tez wiec słucham, ale rzadko spotykam ludzi ktorzy by się zajarali takimi tekstami. No i kojarzy mi się coś że odpowiadał na pytania na insta i napisał że ma z kimś jakiś projekt w tym roku (albo dwa nawet??), wiec (o ile dobrze wgl pamietam) to może to będzie coś tego pokroju że bardziej rapcore. Głupia trochę jestem, mogłam
  • Odpowiedz
@totalnastabilizacja: no mało kto łapie takie poczucie humoru, ale jeśli o mnie chodzi to raczej ludzie się przyzwyczaili, z resztą nic na siłę, żart jest śmieszny jak użyty w odpowiednim kontekście :). A jeśli chodzi o braggę to punche muszą być mocne, więc teksty o p---------u się rozbitą flaszką to jest to xDD
Też pamiętam z jakiegoś streama czy czegoś że mówił o tych projektach. Swoją drogą na limitowanym winylu
  • Odpowiedz