Aktywne Wpisy

thorgoth +28
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

jeśli lekarze pracują w dyżurach po 24h, to przyjmując, że pracują połowę miesiąca, a połowę mają wolne, to jest 15 dni pracy x 24h, to daje 360h, dzieląc to przez 100 tys. zł, to lekarz dostaje ochłap w postaci 270 zł za godzinę xD. i to jest za dużo?
trochę nie rozumiem skąd ta nagonka i wyzwiska od kast? ja wiem, że tvp za swoich pięknych czasów szczuło na lekarzy, sędziów czy
trochę nie rozumiem skąd ta nagonka i wyzwiska od kast? ja wiem, że tvp za swoich pięknych czasów szczuło na lekarzy, sędziów czy

https://kobieta.onet.pl/zdrowie/uzadlenie-kilku-szerszeni-moze-usmiercic-nawet-konia-jak-sobie-radzic-z-atakami/8gvxbvs
Czy ta infografika to tzw. "p---------e"? Z tego co słyszałem to jad szerszenia jest podobnie albo nawet mniej groźny niż jad pszczół, tylko bardziej bolesny. Poprawcie mnie jeśli się mylę, bo nie jestem ekspertem.
Warto przeczytać cały artykuł, ale leniuszków zapraszam do akapitu "Jad szerszenia" ;)
Z ciekawostek, o których chyba już kiedyś pisałem: miałem taką rodzinę pszczelą w ulu, gdzie wewnątrz pod daszkiem założyły gniazdo szerszenie właśnie, a pod papą pokrycia daszka -