Wpis z mikrobloga

jeśli lekarze pracują w dyżurach po 24h, to przyjmując, że pracują połowę miesiąca, a połowę mają wolne, to jest 15 dni pracy x 24h, to daje 360h, dzieląc to przez 100 tys. zł, to lekarz dostaje ochłap w postaci 270 zł za godzinę xD. i to jest za dużo?

trochę nie rozumiem skąd ta nagonka i wyzwiska od kast? ja wiem, że tvp za swoich pięknych czasów szczuło na lekarzy, sędziów czy lekarzy, ale nie sądziłem że ta manipulacja przetrwa na wykopie xd

#lekarz100k #lekarz #medycyna #kiciochpyta
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

to przyjmując, że pracują połowę miesiąca, a połowę mają wolne, to jest 15 dni pracy

@Castellano: Matematyka to nie byl twoj ulubiony przedmiot co nie?

Miesiac ma srednio 20 dni roboczych. Jesli pracuja polowe z tego to pracuja 10
  • Odpowiedz
@onepnch: to nie ludzie tylko plebs. Rodzaj planktonu człekokształtnego.
Ludzie biedni przespali ewolucję i można ich chodowac jak są pożyteczni albo potrzebni do czegoś ale okazywanie im współczucia to trochę niesmaczne upośledzenie. Nie sądzisz bro?
  • Odpowiedz
  • 0
@gorzki99: trochę nie rozumiem. ja piszę o dyżurach całodobowych, w domyśle w szpitalu, gdzie pracuje się w weekendy i czy piątek świątek czy niedziela to się pracuje, a ty podajesz mi wyliczenia o 20 dniach roboczych. coś tutaj nie gra. musisz się zdecydować, czy dni robocze i praca jako lekarz w przychodni 8h i zarobki nawet nie 20 tys. miesięcznie, czy jednak jako lekarz na dyżurze w szpitalu, dyżury po
  • Odpowiedz
@gorzki99: oczywista manipulacja OPa elegancko obnażona. Tylko ze te 416 zl/h to podstawa. Prywatnie te 400 zł to biorą ale za 15 minutową wizytę. To co? Kto chętny złożyć się na pizze dla medyka? x fucking D
  • Odpowiedz
@Castellano: OK dyzur 24h to juz nie UoP. Jak bedziesz nawalal dyzur 24h 7 dni w tygodniu to zarobisz krocie. Tylko ze ja bym sie nie chcial dostac pod "opieke" lekarza ktory 5 dzien nawala dyzur 24h/dobe. Nawet 24/24 nie jest dobre.

Tak... Wiem - on na dyzurze i tak cos spi i mu za to placa. Ale mimo to i tak bym nie chcial. Nie wmowisz mie ze nie
  • Odpowiedz
To co? Kto chętny złożyć się na pizze dla medyka? x fucking D

@761761761: Az tak bym nie uogolnial. Ja tam mam tak "dziwnie" ze do lekarza raczej nie chodze (chyba ze do ortopedy - bo nie mam rtg w domu czy do chirurga - bo szyc nie potrafie) Ale mimo to udalo mi sie trafic z 4 lekarzy (obu plci i w roznym wieku) ktorym bym dal podwyzke od
  • Odpowiedz
  • 0
@gorzki99: nie chcę cię przekonywać do czegokolwiek czy manipulować. po prostu to jest moje zdanie. nie bierz wszystkiego do siebie, nie myśl że jesteś kimś wyjątkowym i moim zadaniem jest cię zmanipulowanie, abyś miał takie samo perfekcyjne i idealne zdanie, jak ja mam xD.

Wiec moze uscislijmy - ile przysluguje wolnego po dyzuze 24h?

zapewne co najmniej 24h
nie wiem jakie są stawki, ani wymiar godzinowy. natomiast dyżur 24h na
  • Odpowiedz
@Castellano:
Po pierwsze - jesli mamy taki uklad to nie mowimy o UoP. Bo to sie nie da. A na UZ czy B2B to sie wszystko da.

Po drugie - 1 dzien pracy na dwa dni wolnego daje 10 dni pracy. Po 24h. Czyli jak napisales - 240h/mc

to lekarz dostaje ochłap w postaci 270 zł za
  • Odpowiedz
  • 0
@gorzki99: rozumiem, że są tacy, którzy przyjmują tak jak ty napisałeś, że sobie olewają i wiem, że są też tacy ambitni, którzy się nie obijają. czy to znaczy, że należy wszystkich wrzucać do jednego wora? mam wrażenie, że wystarczy 1 przypadek lekarza, który zarabia 100tys. zł, a już wszyscy lekarze źli.
każdy pierwszy do narzekania, a rozwiązania nadal mądry nie wymyślił.
miłej nocki, ja spadam spać. trzymaj się i dzięki
  • Odpowiedz
czy to znaczy, że należy wszystkich wrzucać do jednego wora?

@Castellano: Nie mirku to znaczy tylko jedno - kazdy za swoja prace ma zarobic godnie. ZA SWOJA PRACE.

A nie za to ze jest lekarzem, nauczycielem, policjantem, strazakiem itp. I to jest wlasnie wrzucanie do jednego wora. Nie ma tak ze KAZDY lekarz ma duzo
  • Odpowiedz
i wiem, że są też tacy ambitni, którzy się nie obijają

@Castellano: Rozwalila mi system jedna lekarka. Mloda i widac ze dopiero zaczyna. Jak zobaczyla moje EKG to zrobila fotke i wyslala gdziestam. Potem telefon i konsultacja. I dostalem tabletke pod jezyk na 30 min i kolejne EKG. I znow zdziwienie - i znow fotka i konsultacja.

Wiesz za co szacunek? Ze nie grala bohaterki tylko jak czegos nie wiedziala
  • Odpowiedz
@gorzki99: A logika nie jest twoją mocną stroną, szpitale pracują w trybie stałym więc dla lekarzy pracujących jest 30/31 dni.
I tak właśnie się pracuje 24h dyżuru 24h przerwy.
  • Odpowiedz
więc dla lekarzy pracujących jest 30/31 dni.

@dr_Batman: Tylko czekalem az sie odpalisz :D

No tak... Bo wszyscy lekarze pracuja zawsze :DDDD

Jaka Ty niekumata jestes to glowa mala - nawet czytac ze zrozumieniem nie
  • Odpowiedz
@dr_Batman: nie pracują, a są czynne, otwarte. Rozróżnijmy pracę, a bycie w gotowości do podjęcia pracy. Jeśli ktoś na dyżurze zapieprza, to wielki szacun.

Masz perspektywę jakiegokolwiek zawodu, za wyjątkiem medycznego? Masz pojęcia jak to wygląda?
  • Odpowiedz
@gorzki99: hahahaha co ty myślisz że szpitale działają od 8 do 16 bez weekendów ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
NIE
Do tego niraz zostajesz po dyzurze
Praca lekarza to nie odbębnienie gdie wracasz do domu i otwoerasz jarnasia
  • Odpowiedz
@lawyerJamesMcGill: W ustawie jest określone jako pracujące, a personel pracuje w trybie dyżurowym i zmianowym według ustawy i osobnych przepisów. Więc tak obstawa szpitala pracuje i zapewnia obstawę 30/31 dni w miesiącu.

Pracując 24h dyżur 24 przerwa wychodzi 15 dni w miesiącu a nie 30.

Tak, mam męża w IT który świetnie zarabia.
Wiesz ile faktycznie pracuje w ciągu 8h dnia pracy? Dwie godziny czasem mniej, jakiś call i pora
  • Odpowiedz