Aktywne Wpisy
Sig_mar +113
Można już śmieszkować czy dalej każdy przewrażliwiony? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
obszarnik +7
Nigdy nie głosowałem na #konfederacja ale to co od jakiegoś czasu przechodzimy wszyscy w bloku z ukraińcami przerasta ludzkie pojęcie. Codzienne chlanie, nie pracują nie wiadomo skąd pieniądze mają, w sklepie prawdopodobnie kradną, tylko słychać butelki po alkoholach, ukraińską muzykę i darcie tych zapijaczonych ukraińskich mord. To jest okropne że Polak jest u siebie obywatelem drugiej kategorii. Będę głosował na Konfederację żeby to ukrócić.
#ukraina
#ukraina
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Tysiące dodatkowych znaków zamiast jednego zdania w rozporządzeniu.
#polskiedrogi #prawo #prawojazdy #polska
z rok temu koleś z którym miałem jazdy, mówił że ponoć są gdzieś dwa takie w Warszawie,
natomiast wygoolowałem to
https://www.google.pl/maps/@50.2763542,18.9841776,3a,75y,242.3h,90t/data=!3m6!1e1!3m4!1soAP26zGyRymhM4sorhdZew!2e0!7i13312!8i6656
pono
ale może być nieaktualne :D
Te poniżej zdjęli?
https://www.google.pl/maps/@54.4150181,18.5659891,3a,75y,165.89h,78.21t/data=!3m6!1e1!3m4!1spaeDGimvm4Dy-OR_L1q0wA!2e0!7i13312!8i6656
Też. W ogóle strzałki na tym skrzyżowaniu są kompletnie zbędne. A znaki F-10 należy stosować tam, gdzie układ ruchu jest nietypowy. Ten jest typowy do bólu.
Poza tym nie da się doprowadzić polskich ulic pod względem oznakowania do standardów z Europy Zachodniej bez zmiany prawa. Największą ilość zbędnych znaków generuje idiotyczne polskie prawo, głupie projekty to dopiero druga z przyczyn i generuje o rząd
@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl:
Takie a nie inne pierwszeństwo na "domyślnym" rondzie wynika po prostu z zasady mówiącej że jak nie ma znaków, to pierwszeństwo ma nadjeżdżający z prawej strony.
I zmiana takiego stanu rzeczy jednak wymaga postawienia znaku.
W którym miejscu? Przecież to co pokazałem na zdjęciu jest stawiane przed skrzyżowaniem. Na samym skrzyżowaniu rozporządzenie wymaga postawienia znaku A-7 lub STOP.
Czyli obecnie jak się kończy pierwszeństwo prawo wymaga zastosowania aż trzech znaków. W Niemczech wystarcza jeden.
@jezely_pan_pozwoly: tak, bodajże jedno w Polsce, rzeczywiście warto dublować znaki na wszystkich rondach w Polsce dla tego jednego
@jezely_pan_pozwoly: powinny zniknąć razem z tym dwuznakowym absurdem
@janekplaskacz: zdjecie ktore podales ma sens. Jesli nie byloby trojkata to obowiazuja zasady OGOLNE czyli przy nastepnym skrzyzowaniu pierwszenstwo ma pojazd z prawej strony. Skoro jest trojkat to oznacza ze poruszamy sie
Google street view mi w pracy nie działa, więc nie mogę sprawdzić. Pingnijcie mnie za jakiś czas to sprawdzę w domu.
@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: konkretny zapis jest taki ze pierwszenstwo ma pojazd Z PRAWEJ STRONY. Konwencja mowi ze ZAWSZE ma pierwszenstwo pojazd z prawej strony chyba ze ZNAKI mowia inaczej. Nie mozemy zmienic znaczenia znaku informujacego o rondzie bo znak ten nie moze okreslac pierwszenstwa. Nie mozemy tez ustawowo zapisac ze na rnodzie jest
@many_more: i moim zdaniem tak powinno byc na rondzie. Juz tlumacze dlaczego:
Mamy obowiazek WJEZDZAJAC na skrzyzowanie przepuscic auto z prawej strony. Oznacza to ze jesli znalezlismy sie na skrzyzowaniu to nie obowiazuje nas juz obowiazek przepuszczania pojazdu z prawej strony. Malo tego - obowiazuje nas przepis ktory mowi ze przed wjazdem na skrzyzowanie inni musza pozwolic