Wpis z mikrobloga

@Amerykanski-Naukowiec za ktore musisz placic czynsz,raty kredytu,rachunki.
A najlepsze jest to,ze formalnie nie jest moje.
Wiec ocen sam
Nie sama kasa czlowiek zyje- liczy sie tez to co robimy.
A praca w Polsce za 4000 zl,wymaga jednak wiekszych kwalifikacji niz praca w Niemczech za 1500-2000 euro.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@aprile: no a nie? Nie mówię tego żeby umniejszać protokolantom, ale niestety - na to stanowisko nie idą ludzie którzy mogą być asystentem/sędzią/prawnikiem procesowym czy innym, a i rola protokolanta jest mniej istotna od sekretariatu - i też mniej wymagająca
Nie jest to siedzenie i żarcie pączków za państwowe, ale też nie udawajmy, że protokolanci mają tak przeraźliwie ciężko

(nie wiem czemu nie zrobić więcej etatów asystenckich i na nich
  • Odpowiedz
@k1fl0w: ja twoją robotę na studiach za darmo wykonywałem w Okręgowym i czasami było nawet całkiem zabawnie jednak zarobki koleżanek (same kobiety pracowały) były tragiczne :)

Przy okazji współczuję wszystkich rozpraw z długimi materiałami nagraniowymi. Nigdy mi się tak nie chciało spać jak przy czymś takim
  • Odpowiedz
  • 0
@Nahcep ale wiesz, że ilość sądow gdzie protokolanci tylko protokołują jest niewielka i, że teraz protokolant robi to samo co sekretarz sądowy?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@k1fl0w: poprawie Cię jako protokolant wystarczy mieć wykształcenie średnie. Może przy okazji zainteresujesz się ostatnim pismem z Ministerstwa Sprawiedliwości które w odpowiedzi na coraz większe braki kadr w sądach chcą zatrudnić... rencistów i emerytów. Wszystko tylko nie podnieść wynagrodzenia do jakiegoś poziomu z którego można przezyc spokojnie miesiąc
Jade - @k1fl0w: poprawie Cię jako protokolant wystarczy mieć wykształcenie średnie. M...

źródło: comment_SE2qd3CCcxdbHTcrxUMV9qMAmrGZgdoj.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz