Wpis z mikrobloga

Miruny kochane,
jak myślicie jaki router do rozprowadzeniu internetu LTE w domu będzie najsensowniejszy?
Potrzebowałby pewnie wejście na kartę SIM (xD), zasilany przez kabel.

Nie chciałbym też wydać majątku, bo widziałem że są i takie routery po kilka tysi >.< ... router ma tylko skutecznie rozprowadzać wifi po jednej kondygnacji domu. Jakieś współdzielenie plików, baterie czy inne pierdoły konfiguracyjne mnie średnio interesują (bo i tak ich nie ogarnę xD)

#router #lte #pytanie #siecikomputerowe #sieci #komputery #kiciochpyta #internet
#internetmobilny
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@korni007 niestety mieszkam na nowowybudowanych osiedlach gdzie nie ma dostępu do żadnych kabli telekomunikacyjnych (i nie bedzie pewnie przez najbliższe kilka lat pewnie). Jedyne co zostaje to radiówka (z którą rozwiązałem umowe bo przestali w pewnym momencie dostarczać usługi) i właśnie LTE...
  • Odpowiedz
@Bomboniusz1986: Jest ograniczona głównie na postawie RiGCZ;) Wszędzie na świecie to jest plus minus kilka dBmów EIRP w stosunku do naszych przepisów i nie ma to nic wspólnego z EU, porządek na pasmach jest prowadzony od czasów, kiedy ojcowie prawodawców unijnych srali w pieluchy.
  • Odpowiedz