Wpis z mikrobloga

@Sumlinskiekanie słuchawki w uszy, książka i siedzisz. Nasluchasz się że wstyd rodzinie robisz ale powinni dać spokój. Przynajmniej u mnie lata temu zadziałało.

Ew. robisz jakiś przypał ale to z tym różnie może być ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Sumlinskiekanie: wspolczuje, mialem tak samo ale jestem twardy i uparty, wiec pewnego pieknego niedzielnego poranku zaczalem sie pakowac po kolejnej wymianie argumentow i szantazy. Podzialalo. Nie byla to oczywiscie ostatnia batalia ale postawilem na swoim. Finalnie z 3 rodzenstwa tylko 1 zostal wierny pozostali poszli w moje slady, tez z przygodami po drodze. Jestem z siebie dumny, ze sie nie poddalem i przetarlem szlaki dla pozostalych.
  • Odpowiedz
  • 0
@Sumlinskiekanie ogólnie jestem raczej anty religia. Ale jeśli mieszkasz u nich i nie masz zamiaru się wyprowadzać to zachowuj się tak jak przystało na osobę goszczona. Ile masz tego kościoła po drodze? Odejmując chodzenie na ławeczkę czy na spacer to zaraz znikasz. A jak nie znikasz to chyba tag przegryw.

Te parę razy dla świętego spokoju ich sumienia i swojego życia dasz radę. Potem pogadasz a jak będą suszyć głowę to
  • Odpowiedz
@Sumlinskiekanie: powiedz, że gardzisz śmiesznym bogiem i jezuskiem i skoro taka osoba jak ty ma chodzić do kościoła to spoko, ale nikogo to nie nawróci i zrazisz się jeszcze mocniej
  • Odpowiedz
@MrMate które wypowiedzi prezentują tutaj gimboateizm?

Swoją drogą, dwa przykłady pokazujące całkiem dobrze hipokryzję:

"nie idź, pokaż że masz własne zdanie" - co za gimboateista xD rodzicom chcesz przykrość robić?
"idź, koniec końców odpuszczą, a tobie nie szkodzi" - haha, taki gimboateista że rodziców się boi xD
  • Odpowiedz
Jakie macie argumenty na

@Sumlinskiekanie: Argumenty nic nie dadzą, w postkomunistycznym, chrześcijańskim kraju tak to w większości domów wygląda i Trybunał w Hadze ci niestety nie pomoże. Dorośnij i się wyprowadź, innej opcji nie ma.

• Odpowiedz
@Matan_Jagiz aha, to ich dziecko, czyli mają prawo robić sobie małpkę w cyrku z niego? xD Musisz mieć ciężkie wspomnienia z dzieciństwa. Ktoś to wcześniej ładnie podsumował - jak chcą mieć coś, co mogą wychować i zmuszać do robienia wszystkiego co oni chcą, to mogli sobie kupić pieska.

@MrMate ja jednak uważam, że wszyscy jesteśmy odrębnymi jednostkami i każdy z nas ma prawo wierzyć w co chce, mieć jakiekolwiek poglądy.
  • Odpowiedz
  • 0
@harpiowata tak lepiej wojować. Dlatego nasze społeczeństwo jest s---------e. Zamiast próbować naprawić to co z-----a komuna w umysłach starszych to walka! Nigdy nie wygrasz walka, a jedynie zniszczysz i/lub podkopiesz relacje. Ale co ja będę tłumaczył podstawowe prawa psychologii.

Walka z katolami!

Ps. Dziwnym trafem mój sposób wypróbowałem i zadziałał i to jeszcze tak, że rodzina zmieniła mocno podejście. A nie utrwaliła swojego złego stanowiska. Choć trwało to sumarycznie 5 lat.
  • Odpowiedz