Wpis z mikrobloga

Informatycy i komputerowcy mam duży problem. Mianowicie posiadam plik ISO o wadze 50GB i instaluje się on bez problemu na laptopie. Jednak chciałem go również przenieść na komputer. Zgrałem go na pendrive o pojemności 64GB, wszedł ładnie pięknie i przenoszę ten plik do komputera. Jednak gdy instaluje go już na komputerze podczas instalacji wywala błąd zawsze w tym samym miejscu. Próbowałem już kilka razy przenosić ten sam plik drogą laptop - > pendrive - > komputer i gdy instaluje go kiedy już jest na komputerze wywala zawsze błąd w tym samym miejscu podczas instalacji. A miejsca na dysku mam bardzo dużo. Macie jakieś pomysły?
#komputery #pc #pcmasterrace #informatyka #pytanie #gry #programy #iso #torrenty
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kinemator: NTFS czy jakoś tak. Plik wchodzi cały na pendrive i później z pendrive transportuje go na komputer. Jest już cały na komputerze, odpalam instalacje i w pewnym momencie wywala błąd i tak za każdym razem. A na laptopie ten sam plik instaluje się bez problemów.
  • Odpowiedz
@oko_ci_skoko: mój "sposób" tak czy siak nie rozwiąże problemu. Ta metoda pozwoli po prostu określić czy plik został w całości przekopiowany, czy może doszło do uszkodzenia. Jak nie masz innego pendrive'a to możesz spróbować przesłać plik bezprzewodowo jeśli oba komputery są w tej samej sieci.
  • Odpowiedz
@login4znaki: @Maslo_Z_Chlebem: @pan_doktor: @kinemator: Słuchajcie jeszcze nie próbowałem najpierw spakować tego ISO i dopiero później go przenieść, ale zaobserwowałem coś ciekawego. Przypominam, że na laptopie instaluje się wszystko normalnie. Gdy przenoszę ISO z pendrive na kompa i pendrive jest w formacie NTFS instalacja staje na 22% (zawsze w tym samym miejscu) a gdy pendrive jest w formacie exFat staje na 4% (zawsze w tym
  • Odpowiedz
@login4znaki: @PortalZeSmiesznymiObrazkami: @biju: @Maslo_Z_Chlebem: @pan_doktor: @kinemator: Słuchajcie co odkryłem. Próbowałem wielu sposobów i za każdym razem pojawiał się błąd. Gdy na laptopie spakowałem plik ISO i wrzuciłem go na pendrive, wszedł ładnie pięknie cały a gdy przerzucilem go na kompa i chciałem go wypakowac wyświetla się komunikat, że plik jest uszkodzony. Czyli coś musi się dziać w momencie gdy plik
  • Odpowiedz