Wpis z mikrobloga

38/100 #100oldgamechallange

Chcesz być wołany? LINK
Zapraszam na steram właśnie startuje i do 19 będę pykał w coś( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dzisiejsza gra:

The Sims

Data wydania: luty 2000
Platformy: PC, GameCube, PS2, XBOX
Gatunek: Symulator

Opis: Nigdy nie zrozumiem fenomenu Simsów, chociaż sam lubiłem się w nie zagrywać.
Innowacyjność, w tej grze i możliwość prowadzenia życia sima tak jak się chce. To gra w której każdy mógł być każdym xD Gra wydana przez studio Maxis czyli studio które stworzyło SimCity czy SimTown ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wiadomo sam tytuł nie był tak rozwinięty jak już Sims 2 ale dawał sporo frajdy. Zwłaszcza gdy sprzedawało się drabinę gdy Simowie byli w basenie xD

Kto odpalał fajerwerki w domu ten w cyrku się nie śmieje xD

Ja pamiętam że czasem bawiłem się w zwyrola a jak u Ćwirów brałem posiadłość to sprzedawałem groby żeby mi duchy po posesji nie zasuwały xD

To tyle jak ktoś ma jakieś pomysły/uwagi to zapraszam do komentowania( ͡° ͜ʖ ͡°)

Oceny graczy PC:
Metacritic: 7,9
Gry-online: 8,4

#retrogaming #staregry #gry
Krx_S - 38/100 #100oldgamechallange

Chcesz być wołany? LINK
Zapraszam na steram w...

źródło: comment_NAzh3Th2sKw99sjof9InI2ypBbIxlYEs.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Krx_S: podoba mi się ogólny styl gry, który, jak fajnie Archon zauważył, odwołuje się do starych amerykańskich sitcomów. W późniejszych odsłonach cyklu atmosfera według mnie nie była już neutralna, a po prostu nijaka i infantylna.
Vlang - @Krx_S: podoba mi się ogólny styl gry, który, jak fajnie Archon zauważył, odw...
  • Odpowiedz
@Krx_S: Mam tylko Delux na półce, reszta na dysku spiracona. W sumie szkoda, po The Sims 2 (moim zdaniem zaraz po jedynce, najlepsza odsłona, w sumie każde simsy dalej bawią, nie ważne kiedy się do nich usiądzie) cykl się stoczył i ciekawe co będzie w The Sims 5 - ciągły dostęp do internetu, p2p, drabinka za 20$ ? Nie chce nad tym rozmyślać ( ͡° ʖ̯ ͡°
  • Odpowiedz
@Baero: wszystko na Windows 7 działa, każda cześć The Sims bezproblemowo. moja różowa się zagrywa w jedynkę ciągle z sentymentu. ja mam sentyment do drugiej części i też działa pięknie. pierwsza cześć z płyt a reszta steam.

@Krx_S: zapomniałeś w platformach dodać PSP bo tez były simsy i na MacOS również! :)
  • Odpowiedz
@Krx_S: Kiedyś pożyczyłem kuzynce Simsy 2, suka do tej pory ich nie oddała. Teraz tak to sobie przypomniałem. Tylko co ja bym miał jej teraz napisać. Hej pożyczyłem ci 14 lat temu Simsy 2, wypadałoby abyś w końcu je oddała. Niby mam to na originie bo dawali za darmo z dodatkami, ale jednak tego jednego pudełka mi brakuje na półce.
  • Odpowiedz
@Krx_S: Co do innych gier od Maxisa to nieco zapomniane jest Streets of SimCity. Jeździło się autem po mieście, które wcześniej zbudowało się w Sim City 2000 i strzelało. Albo jeździło się dla samej frajdy.
  • Odpowiedz