@ziemba1: to jest najprawdopodobniej wiadukt koło bazy La Carlota, z której działają siły lojalne wobec Guaido. Tam zbiegli się cywile a za nimi uzbrojeni Colectivos, którzy są lojalni wobec Maduro.
@ziemba1: rano z bazy La Carlota Guaido ogłaszał rozpoczęcie tego, co nazwał Operacion Libertad. Może w międzyczasie została odbita i obecnie na jej terenie znajdują się lojaliści Maduro. Nie znalazłem nic na ten temat, poza doniesieniami, że na teren bazy dostają się protestujący cywile. Co do wiaduktu, to nie jest ten przy bazie, ale jakieś 3km od niej. Na nim umocnili się puczyści i z niego ostrzelali nadjeżdżających na motocyklach
Będę mieć zastrzyka w kręgosłupa pod RTG (blokada) w grudniu i się trochę cykam. Może dostanę plakietkę dzielny pacjent? Nigdy mi nie dali a tyle razy mnie kłuli.
Jestem ciekaw jak szybko gangusy bedą srać po gaciach, jak zamiast cywilów trafią na wojsko
#wenezuela
Co do wiaduktu, to nie jest ten przy bazie, ale jakieś 3km od niej. Na nim umocnili się puczyści i z niego ostrzelali nadjeżdżających na motocyklach
źródło: comment_NmQdMdSncb4xXJKG8S1fOLnTyiR2lRjQ.jpg
Pobierz