Wpis z mikrobloga

#motoryzacja #samochody #bmw #polskiedrogi
Powiedz mi ktoś jak on to przeżył? druga kwestia czy tez macie wrażenie ze takie totalne dzwony gdzie mówimy this is over to częściej przezywają pijani jak trzeźwi kierowcy?

https://lajt.lm.pl/aktualnosci/informacja/100613/wrzaca_wielka_bmw_na_drzewie_pijany_kierowca_w_szpitalu
a-lexis - #motoryzacja #samochody #bmw #polskiedrogi
Powiedz mi ktoś jak on to przeż...

źródło: comment_f4fwE6LhmEvWwYM5RXLwiqFkMSrPWCG0.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nikczemniug: niema to znaczenia mnie zastanawia jak on to przetrwał aaa druga kwestia w sumie druga kwestia cholera wie jaka jest aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa wiem juz te statysyki policyjne pijanych
  • Odpowiedz
@a-lexis: już 2 ludzi odpisało wyżej - ciało pijanego nie spina się w stresie, jest bardziej miękkie i bezwładne, trzeźwy przestraszony spina się i tworzy "spiętą kulkę" a nie "worek" - podobno o to chodzi
  • Odpowiedz
@a-lexis: czytałem o tym , podobno to samo przy spadaniu z balkonu , co jednak nie powinno powodować picia za kółkiem, bo wtedy kogoś łatwo zabić (czas reakcji opóźniony)
pewnie ciało pijanego reaguje inaczej ,

z inżynierskiego punktu widzenia - jak badają manekiny na zderzenie i ustawiają poduszki powietrzne- manekin się nie spina,
być może przerażony człowiek tak się spina, że np. poduszkę dotyka o milisekundę później i w innej
  • Odpowiedz