Aktywne Wpisy

WarmianinPodlaski +303
Jak myślicie dokąd mogą posunąć sie deweloperzy w swojej propagandzie ? podsyłam baner w centrum Legnicy który zrobił na mnie wielkie wrażenie XD #nieruchomosci
źródło: 1000016805
Pobierz
AST0N +34
Jakbyśmy chcieli zrobić bingo z samymi sztandarowymi tekstami Milana, to byłoby ciężko, bo do bingo trzeba by wrzucić przynajmniej 9 tekstów, a ja odnoszę wrażenie, że on w kółko mówi ich tylko 5 xD
- Ja Ci powiem sceze, nie będę kłamał
- Ty mi się podobas najbardziej
- Chciałbym z tobom twozyć parę
- No jo
- Ja Ci powiem sceze, nie będę kłamał
- Ty mi się podobas najbardziej
- Chciałbym z tobom twozyć parę
- No jo

"Dzięki unikalnym technikom i wyrafinowanemu sprzętowi technicznemu, znany francuski archeolog Franck Goddio i jego zespół z Europejskiego Instytutu Badań Podwodnych (IEASM) we współpracy z egipską Najwyższą Radą Starożytności, byli w stanie zlokalizować, zmapować i odkryć części miasta Thonis-Heracleion, które leży 6,5 km od dzisiejszej linii brzegowej.
Miasto położone jest obecnie pod wodami Morza Śródziemnego na głębokości ok. 10 metrów w zatoce Aboukir, w pobliżu Aleksandrii.
Ekscytujące znaleziska archeologiczne trwające kilkanaście lat pomogły wstępnie określić wygląd starożytnego miasta-portu, które było nie tylko ważnym centrum handlu międzynarodowego, ale także ważnym ośrodkiem religijnym.
Obiekty wydobyte z wykopalisk ilustrują piękno i sławę miasta, wspaniałość jego świątyń i są czystym bogactwem historycznych dowodów.
Do tej pory pod wodą odkryto m.in. kolosalne posągi, kamienne sarkofagi ze zmumifikowanymi zwierzętami, gigantyczne tablice z greckimi i egipskimi napisami, elementy architektoniczne, biżuterię i monety, przedmioty rytualne, posążki i ceramikę."
Artykuł
Galeria
#starszezwoje - blog ze starymi grafikami, miedziorytami, rysunkami z muzeów oraz fotografiami
#historia #ciekawostki #ciekawostkihistoryczne #fotohistoria #gruparatowaniapoziomu #archeologia #myrmekochoria
źródło: comment_66tN1T88TKQqiFw0OeBBSBTKHjj5rRAg.jpg
Pobierzźródło: comment_XvjrwhhY7PSMtsKlX5wMETZcU8KV3VJH.jpg
Pobierzźródło: comment_O65oVCtCAXMunmXOVVmNjFeWTHOqrOjx.jpg
Pobierzźródło: comment_hqyRSXKEgxYW1lZyA6uXBFvTLFozDk24.jpg
Pobierzźródło: comment_T9SL9ABdvBTqkLyLs4RLVZSEQtrdQhA6.jpg
PobierzAtrakcja turystyczna - leży nad Morzem Śródziemnym.
Prawdziwa atrakcja turystyczna - leży pod Morzem Śródziemnym.
źródło: comment_TMnNs9YqUuDvvg0k4jtn5t6AXQBf3i4n.jpg
Pobierzźródło: comment_2ZihCmqzROr2OG0FZZDTC5HrzvZSljiZ.jpg
Pobierzźródło: comment_2KNue7dcnDXKwE3laYTCIMrcTeCsNkUq.jpg
Pobierzźródło: comment_DEr9r3HSyig8dVl28a3wgBUJfUKGcU4X.jpg
Pobierzźródło: comment_co0pp0N57YNsc70kNYXXUQzw31p7qVOt.jpg
Pobierzźródło: comment_Qren72uDnKxBwAFOFU5s2i8CqJPQJVxv.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
źródło: comment_tPekWMQ1jIemMAvr7WH2s3lMmeSFYAuD.jpg
PobierzWiem że to Egipt... zluzować gacie...( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ciekawe czy szukają też Atlantydy ;)
W sumie, to nie szkoda trochę, że to wydobyli? Może warto było to dobrze zeskanować jakimiś laserami czy coś, zrobić sobie model 3D i zostawić to na dnie? Ot, choćby jako atrakcja dla nurków?