Aktywne Wpisy

jmuhha +593
Kurna, jak ja w taką jesień podziwiam PANÓW DROGOWCÓW ( ಠ_ಠ). Stoją na zimnie i deszczu od 6. Budują ważne drogi. Anetka czy Mariusz z biura ich nie zastąpi.
Dlatego Szacun i Plusik dla Panów乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
Dlatego Szacun i Plusik dla Panów乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
źródło: 1000021505
Pobierz
l3gend +168
Dawajcie samochody, które jeszcze parę lat temu można było zobaczyć na ulicy i w momencie wyginęły, ja zaczynam, klasyczna Asterka 1, teraz to ze świecą szukać na drodze
#motoryzacja #samochody
#motoryzacja #samochody
źródło: temp_file443915098270584529
Pobierz

@Mirkomil: Przy moich 4k netto na UOP jdg pozwoliło choćby myśleć o europejskim poziomie życia kiedyś tam w przyszłości. Wepchnięcie na UOP oznacza powrót do życia od 1 do 1, wertowanie otomoto z zalożonym filtrem na rok produkcji "do 2010" i ogólne polackie biedowanie. Ręce mi opadają jak o tym pomyślę.
@matwes: A nieee no to spoko. Rozumiem, że samochody nie są dla robactwa tylko dla panów i władców, reszta ma się
Więc mi nie p-----l tutaj. Przypomnieli sobie o tym teraz, bo im po prostu kasy zabrakło. Oni srają na dobro pracownika, interesują ich tylko jego dobra ( ͡° ͜ʖ ͡°) Klakierzy, którzy
@szejk_wojak: kilka lat temu pół call center Cyfrowego Polsatu to byli przedsiębiorcy i to współpracujący z jakąś spółką z Luksemburga która świadczyła usługi na rzecz CP - faktycznie specjaliści xd
@Ogar_Ogar: Dlatego niech będize wybór - albo parasol ochronny i mniejsza kasa albo brak parasola i większe zarobki. Dlaczego wszystkich wrzucać do jednego wora?
@Soothsayer: Tak. Jeżeli pracujesz w godzinach w których chce pracodawca, jeżeli pracodawca daje Ci taski i sprzęt to pracujesz dla niego na etacie. :)
Ja też kiedyś tak pracowałem przez całe 3 miesiące. Teraz mam swój produkt i kilku klientów, którzy nie dają mi sprzętu więc ten cały test przedsiębiorcy mnie nie obchodzi, bo z łatwością
@yggdrasil: Moim produktem jest usługa i świadczę ją dla jednego podmiotu przez
Chociaż z drugiej strony jak pracowałem na etacie to miałem uop...
@yggdrasil: ale 32% to już nie mało. I składki w wysokości 2367 zł zamiast 1264 (przy 4k netto) to też nie jest mało.
@yggdrasil: Przy takiej definicji etatu to nawet osobę która przychodzi raz w tygodniu posprzątać mieszkanie trzeba by zatrudniać na jakąś część etatu.
@yggdrasil: A jak z kilku klientów zrobi się jeden bo reszta zrezygnuje to nagle przestaniesz być przedsiębiorcą?
@yggdrasil: xD To jeszcze porównaj siłę nabywczą zarobków niemieckich i polskich.