Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
@shadowCreepyGuy: 1. Postów nie zaczynaj od wykrzyknika bo wszystko wlatuje w spoiler
2. Jeżeli czujesz że leki ci nie odpowiadają sprawdź w necie czy jest alternatywna forma leczenia, jeżeli jest, to spróbuj podpytać swojego psychiatre czy nie byloby to lepsze rozwiązanie skoro przy leku x czujesz jakby ci życie przez ręce przeciekało
  • Odpowiedz
  • 2
@shadowCreepyGuy: 3. Jak ciebie zleje to skonsultuj się z innym lekarzem
4. Lekarz rodzinny to lekarz pierwszego kontaktu i raczej na pewno nie pomoże Tobie jak psychiatra z prawdziwego zdarzenia
5. Opowiedz jak się ta Twoja choroba objawia
  • Odpowiedz
@guest: 1.Wiem może popełniłem błąd i zamknąłem sobie drogę do szerszej publiczności,ale może Cię to zdziwić ale ten spoiler użyłem świadomie.
2.Przy schizofrenii osoby które zajmują się leczeniem "tego" są to przede wszystkim lekarze psychiatrzy i oni propagują jedyną formę leczenia, a są to leki,które nazywają się neuroleptykami i jest to według nich jedyna i obowiązkowa podstawa w formie leczenia potem przy tym założeniu,że je bierzesz możesz uczęszczać na psychoterapię
  • Odpowiedz
  • 1
@shadowCreepyGuy: czyli leki wygasiły te halucynacje? Czy ich wcale nie miałeś?
Bo końcówka brzmi jak "zwykła" depresja, i jestem po prostu ciekaw kiedy kończy sie depresja a zaczyna schizofrenia
  • Odpowiedz
@guest: heh na schizofrenię może zachorować każdy,ale wydaję mi się,że jesteś na tyle sympatycznym człowiekiem,że Ciebie to paskudztwo nie dotknie. Objawy wytwórcze miałem w szpitalu i pewnie te leki je wygasiły. U mnie depresja się zakończyła po paru latach niezdrowego życia. Od technikum przez 4-5 lat nie wychodziłem praktycznie z domu mało witamin i życie w zamknięciu,a schizofrenia się zaczęła od wstrząsającej wizyty u psychologa gdzie zdałem sobie sprawę jak
  • Odpowiedz
@shadowCreepyGuy: Nie mam nawrotów od pewnego czasu, ale swoje nawywijałam. Jak potrzebujesz pomocy możesz pisać na priv. Masz kontakt z bliską Ci osobą? Nie przejmuj się, że nic nie robisz, albo leki nie działają. Masz ważne zadanie, aby nadrobić zaległości i poznać siebie. Nie musisz robić czegoś perfekcyjnie, po prostu próbuj co Ci sprawia przyjemność i nie forsuj się, narysuj jeden rysunek na dzień, albo jeden w tygodniu. Jeśli masz
  • Odpowiedz