Aktywne Wpisy

staryalkus +166
kupiłem dziś nowy samochód (。◕‿‿◕。) przesiadam się ze starego Fiata Punto do Toyoty Yaris w hybrydzie, rocznik 2018, 54k przebiegu, pierwszy właściciel, serwisowana w ASO. Jeździ jak marzenie. Jaram się jak Rzym za Nerona ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#chwalesie #samochody #motoryzacja #toyota
#chwalesie #samochody #motoryzacja #toyota
sonko12 +466
Nowo poznanej dziewczynie zdradziłem swoje miejsce z grzybami i kontakt sie urwał

Mirki, jestem w podróży #zagranico i zauważyłem że pękł mi brzeg ekranu w laptopie (microsoft surface pro). Dotyk przestał działać, kursor myszki przylepiony w jednym miejscu. Zalepiłem pęknięcie taśmą i znowu zaczął działać ale pęknięcia są dość spore (i chyba się powiększają).
Oczywiście sprzęt mam od lat i nie zabrałem ze sobą paragonu czy innego dowodu zakupu. Pytanie brzmi czy mam szansę dostać ubezpiecznie za wymianę ekranu (ponad 1000 zł na nasze) czy mogę zapomnieć i wyciągnąć wnioski na przyszłość?
źródło: comment_sA7NO45NeH6TEb4uIXhijNd0Yqomo3aP.jpg
PobierzPoczytaj sobie jeszcze raz warunki a nie słuchaj ludzi na infolinii, których zadaniem jest zorganizowanie pomocy przy wypadku. Oni o szkodach majątkowych nie mają zazwyczaj bladego pojęcia.
Zgłoszenie szkody majątkowej następuje pisemnie. Samo z siebie pęknięcie nie jest objęte ochroną ale jeśli doszło do niego np w
Tylko wiesz, wracasz za kilka miesięcy, mówisz że stało się w domu i już. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Czy takie zdarzenie może się kwalifikować?