Sorry, mozna popierac strajk lub nie, ale u------e swiadome maturzystów, ktorzy nie maja z tym nic wspolnego, a ktorych rodzice skladaja sie na pensje nauczycieli, to jest po prostu s-----------o.
@agataen: Mówisz o tych przypadkach, gdzie zawiadamiano w tej sprawie prokuraturę? Rozumiem, że nauczycielom też będą grozić procesy sądowe i więzienie? W sumie, podoba mi się ta opcja :)
@mokry_sen_polonisty: zgadzam sie, ale cos za cos. Oddaj 3 lata płatnego urlopu. Kazdy lekarz go wypisze bez względu czy upadlas na zdrowiu czy nie ( info z pierwszej ręki -nauczycielka w rodzinie).
@agataen: Nie mam, bo ja nie porównuje 30 minutowej manifestacji do uwalania uczniów w klasie. Nauczyciele też mogli wyjść z klas na 30 minut i potem wznowić pracę jako strajk, jeśli porównujesz te dwie sytuacje ( ͡°͜ʖ͡°) Generalnie pielęgniarki zasługują na podwyżki, bo ktoś chce je zatrudnić na zachodzie, gdy polscy absolwenci pedagogiki na zachodzie zbierają szparagi i do tego pielęgniarki faktycznie pracują, a
@agataen: Nie, ale jednak fakt, że poszłaś pracować do szkoły mówi mi, że nie miałaś, ponieważ generalnie osoby z lepszymi ocenami ode mnie skończyły nie na pedagogice, ale na bardziej ambitnych kierunkach jak prawo na UJ albo na stypendiach zagranicznych uczelni. Po prostu uprzedzam naczelny argument zwolenników strajku - "jesteś przeciw, bo miałeś same dopy"
-Jak mnie w-----a takie gadanie. strajk to strajk muszą być jakieś ofiary ... po drugie nauczyciele nie strajkowali za rządów PO ponieważ nie było pieniędzy a i ceny w stosunku do zarobków były inne. -kurtyna....
@MarcinDerk rząd tworzy szkoły i przymus chodzenia do szkoły. Rząd tworzy nauczycieli. Rodzice płacą na rząd. Rząd nie płaci na nauczycieli. P---------l się do nauczycieli choć nie mają z tym nic wspólnego
#strajknauczycieli #strajk #szkola #nauczyciele #bekazpodludzi
Rozumiem, że nauczycielom też będą grozić procesy sądowe i więzienie?
W sumie, podoba mi się ta opcja :)
Nauczyciele też mogli wyjść z klas na 30 minut i potem wznowić pracę jako strajk, jeśli porównujesz te dwie sytuacje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Generalnie pielęgniarki zasługują na podwyżki, bo ktoś chce je zatrudnić na zachodzie, gdy polscy absolwenci pedagogiki na zachodzie zbierają szparagi i do tego pielęgniarki faktycznie pracują, a
@agataen: Nie, ale jednak fakt, że poszłaś pracować do szkoły mówi mi, że nie miałaś, ponieważ generalnie osoby z lepszymi ocenami ode mnie skończyły nie na pedagogice, ale na bardziej ambitnych kierunkach jak prawo na UJ albo na stypendiach zagranicznych uczelni.
Po prostu uprzedzam naczelny argument zwolenników strajku - "jesteś przeciw, bo miałeś same dopy"
@mokry_sen_polonisty: p------------c do NIK egzaminy gimnazjalne też nic nie zrobili?
-kurtyna....
Komentarz usunięty przez autora
@MarcinDerk: Kurczaki, to jednak nauczyciele sa do czegoś potrzebni i COŚ poza tymi 18 godzinami pensum robią?
Jednak nie da się ich zastąpić leśnikami i strażą miejską?
@vlodar: rozpruli się na komendzie? xD
Tegoroczne egzaminy gimnazjalne i ósmoklasisty mają - delikatnie rzecz ujmując - umiarkowany walor legalności.