Aktywne Wpisy
ZygmuntJedyny +298
bibi__ +99
Jako iż jestem już posiadaczką afly, szczęśliwa czy nie to się okaże za jakiś czas XD to chcę się pochwalić moją kobyłką (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
kazdy kto mowi, ze nauczyciele pracuja 18h tygodniowo chyba nigdy w zyciu nie rozmawial z zadnym nauczycielem
kazdy kto proponuje 8godzinny dzien pracy dla nauczyciela w godzinach 8-16 nie widzi nic wiecej niz czubek wlasnego nosa
kazdy kto twierdzi ze nauczyciel ma lekki zawod chyba zapomnial jak sam byl w szkole i jak dzieciaki potrafia dac w kosc
kazdy kto twierdzi, ze podwyzka dla nauczycieli sie nie nalezy skazuje swoje dzieci na edukacje o niskim poziomie
#strajknauczycieli #nauczyciele #szkola #strajk
A co do kolonii to przecież ZNP może wynegocjować jakąś stawkę by wszyscy byli zadowoleni.
@kepak: ale jak, wobec tysiecy szkol w calej polsce, gdzie masz wycieczki w rozne miejsca, rozne trasy, rozna liczba osob itd? nie wyobrazam sobie tego. Nie twierdze ze Twoje pomysly sa glupie ale wydaje mi sie ze duzo latwiej sie o tym mowi niz cos takiego wdrozyc bez zadnych dziur
@kepak: no wlasnie nie drugorzedne bo caly plan w-----e sie na pierwszym wyjsciu poza schemat. no ale nie opracowujmy tu planu nowych wycieczek szkolnych bo nie tego post dotyczyl :D
Komentarz usunięty przez autora
@MangoZjem: wątpię żeby 80% społeczeństwa chociaż tydzień ze swojej nieprzymuszonej woli to zrobiło
Płacąc wyższą składkę zdrowotną dostajesz lepsze leki niż ci co płacą niższą ( ͡º ͜ʖ͡º)
To taki paradoks. Posyłasz dziecko do szkoły, żeby nauczono je wszystkiego co mu potrzebne w życiu....ale okazuje się, że jak zapłacisz więcej to przekażą mu jakąś lepszą wiedzę ( ͡º ͜ʖ͡º)
@wojtoon: no tak, porownywanie skladek do pensji za prace xD just wykop says
@wojtoon: nikt
1. Podaj przykład rozwoju 3 letniego "przeciętnego" nauczyciela. (tylko proszę nie podawać tutaj licencjatu czy magistra) mówimy o rozwoju!
2. niech pracują 40 godzin i temat zamknięty. (wakacje też. np. dyżury doszkalające dla uczniów)
3. A jaki zawód wg Ciebie jest lekki ?
4. Od kiedy podwyżka która nie wynika z zaangażowania tylko z przydziału wpływa na wydajność/jakość pracy?
1. Dobrze mi płacą więc pracuję sumiennie
2. Zarabiam grosze więc niech mi ktoś powie co to skalpel
Może cię to zdziwi, ale nie ma branży w której wysokość pensji pozwala na o----------e się.
Nauczyciel to telewizor, że jak zapłacisz więcej to już masz 4K i smarta?( ͡° ͜ʖ ͡°)
@MangoZjem: żaden z tych mądrych nauczycieli nie zaproponował aby podwyżka była tylko dla NAJLEPSZYCH nauczycieli z NAJLEPSZYMI wynikami. Dla mnie szczytem niesprawiedliwości jest to że ci dobrzy są równani z tymi najgorszymi, którzy nie zapracowali na podwyżki. Mentalna komuna.
Jeśli zarabiam słabo w sektorze prywatnym to:
- szukam
To teraz ja zakładam, że pediatra ma uprawnienia kardiologiczne bo tam lepiej płacą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Albo jesteś nauczycielem, albo historykiem. Nie można zjeść ciastka i mieć ciastka. Inaczej sam bym był nauczycielem bo dyplom historyka się kurzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)