Wpis z mikrobloga

kazdy kto mowi, zeby nauczyciele sie przebranzowili skoro im tak zle, chyba nigdy nie wlozyl wiecej niz 2-3 lata w swoj rozwoj.
kazdy kto mowi, ze nauczyciele pracuja 18h tygodniowo chyba nigdy w zyciu nie rozmawial z zadnym nauczycielem
kazdy kto proponuje 8godzinny dzien pracy dla nauczyciela w godzinach 8-16 nie widzi nic wiecej niz czubek wlasnego nosa
kazdy kto twierdzi ze nauczyciel ma lekki zawod chyba zapomnial jak sam byl w szkole i jak dzieciaki potrafia dac w kosc
kazdy kto twierdzi, ze podwyzka dla nauczycieli sie nie nalezy skazuje swoje dzieci na edukacje o niskim poziomie

#strajknauczycieli #nauczyciele #szkola #strajk
  • 66
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MangoZjem: Taki pomocnik wcale nie musi być przeznaczony dla jednego nauczyciela.
A co do kolonii to przecież ZNP może wynegocjować jakąś stawkę by wszyscy byli zadowoleni.

• Odpowiedz
A co do kolonii to przecież ZNP może wynegocjować jakąś stawkę by wszyscy byli zadowoleni.

@kepak: ale jak, wobec tysiecy szkol w calej polsce, gdzie masz wycieczki w rozne miejsca, rozne trasy, rozna liczba osob itd? nie wyobrazam sobie tego. Nie twierdze ze Twoje pomysly sa glupie ale wydaje mi sie ze duzo latwiej sie o tym mowi niz cos takiego wdrozyc bez zadnych dziur
  • Odpowiedz
@MangoZjem: To już są kwestie drugorzędne, ale tabelkę dałoby się opracować. Oczywiście nie chodzi tu o jakiś dziwny ryczałt tylko o stawkę za osobo/dzień. A jak będą jakieś dziury to należy je załatać, to oczywiste.
  • Odpowiedz
To już są kwestie drugorzędne

@kepak: no wlasnie nie drugorzedne bo caly plan w-----e sie na pierwszym wyjsciu poza schemat. no ale nie opracowujmy tu planu nowych wycieczek szkolnych bo nie tego post dotyczyl :D
  • Odpowiedz
chyba nigdy nie wlozyl wiecej niz 2-3 lata w swoj rozwoj.

@MangoZjem: wątpię żeby 80% społeczeństwa chociaż tydzień ze swojej nieprzymuszonej woli to zrobiło
  • Odpowiedz
@MangoZjem: dziewczyno czytając twoje komentarze to nic się nie da. Wszystko tylko jak sobie wyobrażasz i jak sobie wyobrażasz. Coraz bardziej a w sumie na 100 procent jestem pewien że cała karta nauczyciela musi być zlikwidowana żeby skruszyć ten szkolny beton. Ludzie pracują po 40 godzin robią nadgodziny mają delegacje odpowiadają za setki ludzi i za znaczne majątki i jakoś się da a w waszym nauczycielskim świecie? Ciągle nie nie
  • Odpowiedz
@MangoZjem
Płacąc wyższą składkę zdrowotną dostajesz lepsze leki niż ci co płacą niższą ( ͡º ͜ʖ͡º)

To taki paradoks. Posyłasz dziecko do szkoły, żeby nauczono je wszystkiego co mu potrzebne w życiu....ale okazuje się, że jak zapłacisz więcej to przekażą mu jakąś lepszą wiedzę ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Płacąc wyższą składkę zdrowotną dostajesz lepsze leki niż ci co płacą niższą ( ͡º ͜ʖ͡º)

@wojtoon: no tak, porownywanie skladek do pensji za prace xD just wykop says

Posyłasz dziecko do szkoły, żeby nauczono je wszystkiego co mu potrzebne w życiu....ale okazuje się, że jak zapłacisz więcej to przekażą mu jakąś lepszą wiedzę ( ͡º ͜ʖ͡º)

@wojtoon: nikt
  • Odpowiedz
@MangoZjem:
1. Podaj przykład rozwoju 3 letniego "przeciętnego" nauczyciela. (tylko proszę nie podawać tutaj licencjatu czy magistra) mówimy o rozwoju!
2. niech pracują 40 godzin i temat zamknięty. (wakacje też. np. dyżury doszkalające dla uczniów)
3. A jaki zawód wg Ciebie jest lekki ?
4. Od kiedy podwyżka która nie wynika z zaangażowania tylko z przydziału wpływa na wydajność/jakość pracy?
  • Odpowiedz
@MangoZjem: Te, czekaj...to znaczy, że lekarze nie biorą pensji, a Ci którzy biorą dzielą się na:
1. Dobrze mi płacą więc pracuję sumiennie
2. Zarabiam grosze więc niech mi ktoś powie co to skalpel

Może cię to zdziwi, ale nie ma branży w której wysokość pensji pozwala na o----------e się.
  • Odpowiedz
  • 0
@wojtoon: nie, to znaczy ze najlepsi lekarze s---------i za granice albo pozakladali prywatne kliniki i trzeba bulic bo za grosze jakie oferuje panstwo nikomu nie oplaca sie robic
  • Odpowiedz
@MangoZjem: Więc w jaki sposób wyższa pensja sprawi, że wszyscy będą dobrzy?
Nauczyciel to telewizor, że jak zapłacisz więcej to już masz 4K i smarta?( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@wojtoon: ja p------e serio obrazkowo trzeba Ci to wytlumaczyc? Zalozmy ze masz dobrego wyksztalconego historyka ktory chcialby byc nauczycielem ale olal prace w szkole bo za 1700 z perspektywa 3k po 20 latach nie chce robic skoro dostaje na start prace za np. 2,5k z perspektywami na 5 za pare lat. I jesli podniosa pensje nauczycieli to on chetnie przyjdzie do szkoly bo zawsze chcial to robic. Magia co nie?
  • Odpowiedz
kazdy kto twierdzi, ze podwyzka dla nauczycieli sie nie nalezy skazuje swoje dzieci na edukacje o niskim poziomie

@MangoZjem: żaden z tych mądrych nauczycieli nie zaproponował aby podwyżka była tylko dla NAJLEPSZYCH nauczycieli z NAJLEPSZYMI wynikami. Dla mnie szczytem niesprawiedliwości jest to że ci dobrzy są równani z tymi najgorszymi, którzy nie zapracowali na podwyżki. Mentalna komuna.

Jeśli zarabiam słabo w sektorze prywatnym to:
- szukam
  • Odpowiedz
  • 0
@pablosik: serio nie zdajesz sobie sprawy z tego ze wyniki glownie zaleza od tego jakie masz dzieci w klasie? Co do Twoich punktow o sektorze prywatnym zaden z nich nie ma prawa bytu w szkolnictwie publicznym. Ciesze sie, ze sam zakonczyles temat bo juz mi sie nie chce odpisuwac na te wysrywy xD
  • Odpowiedz
@MangoZjem: Zakładasz, że ten historyk ma uprawnienia pedagogiczne.
To teraz ja zakładam, że pediatra ma uprawnienia kardiologiczne bo tam lepiej płacą ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Albo jesteś nauczycielem, albo historykiem. Nie można zjeść ciastka i mieć ciastka. Inaczej sam bym był nauczycielem bo dyplom historyka się kurzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz