Aktywne Wpisy
ZygmuntJedyny +298
bibi__ +99
Jako iż jestem już posiadaczką afly, szczęśliwa czy nie to się okaże za jakiś czas XD to chcę się pochwalić moją kobyłką (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
kazdy kto mowi, ze nauczyciele pracuja 18h tygodniowo chyba nigdy w zyciu nie rozmawial z zadnym nauczycielem
kazdy kto proponuje 8godzinny dzien pracy dla nauczyciela w godzinach 8-16 nie widzi nic wiecej niz czubek wlasnego nosa
kazdy kto twierdzi ze nauczyciel ma lekki zawod chyba zapomnial jak sam byl w szkole i jak dzieciaki potrafia dac w kosc
kazdy kto twierdzi, ze podwyzka dla nauczycieli sie nie nalezy skazuje swoje dzieci na edukacje o niskim poziomie
#strajknauczycieli #nauczyciele #szkola #strajk
Komentarz usunięty przez moderatora
@StefanEm: to dla Ciebie jest niewiele warta praca i zadne kwalifikacje. Ona poswiecila na to nie tylko studia ale i podyplomowki. I chciala by godnie zarobic. Zreszta nie twierdze ze kazdy nauczyciel jest dobry ale znowu wrzucanie wszystkich do tego drugiego wora tez jest nieporozumieniem.
Ja popieram podwyzki dla obecnych nauczycieli tylko czesciowo ale
Komentarz usunięty przez moderatora
Po drugie można dawać podwyżki, ale dla nowych nauczycieli niezależnych od ZNP i komunistycznej Kraty Nauczyciela.
A w obecnych czasach tzw. ogólna wiedza jest praktycznie nic nie warta i powinniśmy odbudować kształcenie zawodowe i kłaść większy nacisk na specjalizację nawet w liceach, kosztem wyrzucenia
1. podwyzki
2. po 5 latach czesc przechodzi na emeryture, zastepuje ich mloda, ambitniejsza kadra zachecona podwyzkami
3. kolejne 5 lat to samo i tak do skutku az kadra sie nie wymieni calkowicie ;p (nie uwzgledniam w ogole tego ze wciaz jest sporo ambitnych i zaangazowanych nauczycieli w "starej" kadrze
@MangoZjem: ja rozmawialem z wuefista ( ͡° ͜ʖ ͡°). Mowie powaznie. Wlasnie te 18h od niego uslyszalem.
@kepak: czyli twierdzimy ze nauczyciele malo zarabiaja bo malo pracuja i rozwiazaniem bedzie zatrudnienie nowych pracownikow i zaplacenie im? :D
@MarcinDerk: lol przeciez wycieczki to czesc edukacji a nie wymysl nauczyciela
@kepak: czyli wciaz, udowodnijmy ze nauczyciele duzo pracuja i odbierzmy im ta prace zatrudniajac dodatkowych ludzi. przeciez
@kepak: tez za tym jestem bo im mniej uczniow tym wyzszej jakosci edukacja ale musimy byc swiadomi, ze nie kazda szkola ma miejsce na wiecej
@kepak: ale jak pracownikow? dla 3h miesiecznie? jak Ty to sobie wyobrazasz?
@kepak: w tej kwestii nie bede specem ale sie wypowiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) kolonie zwykle trwaja wiecej dni niz 3 a wiadomo ze im