Aktywne Wpisy
SaintWykopek +161
Fajny ten nowy serial "1670", polecam oglądać póki jeszcze wisi na #netflix ( ͡º ͜ʖ͡º)
,,Mnie też nikt nic nie dał za darmo! Wszystko musiałem sam odziedziczyć!"
„Rozmiar nie ma znaczenia. Tak mówią Ci z małymi wsiami"
,,Co zaczyna się na Ży i po cichu włada Polską?" - "Żydzi?" - "Żyto..."
,,- Jak się nazywa uprzedzenie do Żydów?
- Antysemityzm
- a do chłopów?
- patriotyzm" xD
,,Mnie też nikt nic nie dał za darmo! Wszystko musiałem sam odziedziczyć!"
„Rozmiar nie ma znaczenia. Tak mówią Ci z małymi wsiami"
,,Co zaczyna się na Ży i po cichu włada Polską?" - "Żydzi?" - "Żyto..."
,,- Jak się nazywa uprzedzenie do Żydów?
- Antysemityzm
- a do chłopów?
- patriotyzm" xD
SaintWykopek +13
I ona się ze mną zgadza, że obecnie żeby zostać nauczycielem to trzeba mieć albo spore pokłady powołania, albo nie mieć głowy na karku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#strajknauczycieli #edukacja #niewiemjaktootagowac #chwaliszsieczyzalisz
@slane: #!$%@?ć przepisy, dać interpretację podatkową na #!$%@? wie jaką okoliczność, bo dorabiać to nauczyciele akurat mogą i muszą xD
@slane: To za rok nie będzie miał kto klasyfikować.
@Draakul: Łańcuchem jesteś do niego przykuty?
Co?XD Ty chyba mówisz o jakimś januszkorpie
Zapraszam do Warszawy. Teraz się zaczyna pracę po studiach od 4 tys minimum. 2 lata pracy i 6 brutto bez problemu
@Strus: To może inaczej. Jesteś z branży/zawodu na topie, który bardzo w ostatnich kilkunastu latach się rozwija i przez to jest w nim wciąż przewaga popytu nad podażą jeżeli chodzi o pracowników.
Jednak w większości branż/zawodów takiej w sytuacji w Polsce już nie ma i zarobki są przez to dużo niższe. Reasumując płace i sytuacja młodego pracownika z niewielkim doświadczeniem w branży IT są
@Thorkill: Kyrie elejson, dałem mu ogłoszenia z innej branży z kwotami (bo szukałem ich słownie 30 sekund), a ten dalej swoje xD
Ale #!$%@?, wszyscy głupi, jeno jedne Trollkill 3k brutto
@azetka: Na którym mimo to sie udzielam i pisze o tym jak mało zarabiasz
@Mac02: Mieszkałem w Wawie wiele lat, gdybyś przeczytał całą dyskusje to byś wiedział gdzie tam pracowałem i za jakie pieniądze na początku.
@Mac02: W IT (programista i pewnie też raczej tych popularnych języków) pewnie tak, gdzie indziej, nie sądzę.
Komentarz usunięty przez moderatora
@banjo: W materiach (podatki, budowlane, celne, inf. publ) w jakich robi WSA? Tak. To poniżej rynku. Nie patrz tylko na asystentów, ale na ogół rynku magistrów prawa bez/po aplikacji robiących w tych dziedzinach. Rola asystenta w WSA i w powszechnym jest diametralnie różna.
@spokoj: Cała Polska nie mieszka w większym mieście.