Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 811
W wieku 26 lat, mając ukończone studia pierwszego stopnia, zarabiam więcej niż mama - nauczycielka, która ma więcej lat doświadczenia niż ja życia, znacznie więcej spędziła edukując się (jakieś podyplomówki czy inne takie) i ma chyba wszystkie możliwe dodatki jakie może mieć nauczyciel.

I ona się ze mną zgadza, że obecnie żeby zostać nauczycielem to trzeba mieć albo spore pokłady powołania, albo nie mieć głowy na karku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#strajknauczycieli #edukacja #niewiemjaktootagowac #chwaliszsieczyzalisz
  • 355
Pozostałym napisać sensowna interpretację podatkową żeby mogli dorabiać i sprawa załatwiona.

@slane: #!$%@?ć przepisy, dać interpretację podatkową na #!$%@? wie jaką okoliczność, bo dorabiać to nauczyciele akurat mogą i muszą xD

Jak nie sklasyfikują uczniów to prewencyjnie do #!$%@? 20% najmłodszych i najstarszych nauczycieli żeby przypomnieć kto tu rządzi.

@slane: To za rok nie będzie miał kto klasyfikować.
każdy nie, ale wybitnym nie musisz być.

@Strus: To może inaczej. Jesteś z branży/zawodu na topie, który bardzo w ostatnich kilkunastu latach się rozwija i przez to jest w nim wciąż przewaga popytu nad podażą jeżeli chodzi o pracowników.
Jednak w większości branż/zawodów takiej w sytuacji w Polsce już nie ma i zarobki są przez to dużo niższe. Reasumując płace i sytuacja młodego pracownika z niewielkim doświadczeniem w branży IT są
Jednak w większości branż/zawodów takiej w sytuacji w Polsce już nie ma i zarobki są przez to dużo niższe.

Reasumując płace i sytuacja młodego pracownika z niewielkim doświadczeniem w branży IT są nieadekwatne do sytuacji młodych osób/absolwentów w innych branżach.

@Thorkill: Kyrie elejson, dałem mu ogłoszenia z innej branży z kwotami (bo szukałem ich słownie 30 sekund), a ten dalej swoje xD

Ale #!$%@?, wszyscy głupi, jeno jedne Trollkill 3k brutto
W wieku 26 lat, mając ukończone studia pierwszego stopnia, zarabiam więcej niż mama - nauczycielka, która ma więcej lat doświadczenia niż ja życia, znacznie więcej spędziła edukując się (jakieś podyplomówki czy inne takie) i ma chyba wszystkie możliwe dodatki jakie może mieć nauczyciel.

I ona się ze mną zgadza, że obecnie żeby zostać nauczycielem to trzeba mieć albo spore pokłady powołania, albo nie mieć głowy na karku ( ͡° ͜ʖ
@hehenuanek 4300 brutto asystent sędziego to płaca poniżej rynku? Przykro mi, ale to jedno z lepszych płac jeśli chodzi o asystenturę. Poza tym nikt w Warszawie nie chce tego robić, bo praca jest taka, że idziesz z robotą do domu i nie jest jasnym ile godzin spędzić musisz po pracy na pracy, oczywiście nikt za nadgodziny nie płaci. Dlatego są wakaty w Warszawie na asystenturze. W innych miastach wakatów nie ma, zaraz
"Mamo wyślij mi swojego pita bo muszę go wrzucić na portal ze śmiesznymi obrazkami i pedofilią"

@azetka: Na którym mimo to sie udzielam i pisze o tym jak mało zarabiasz
Zapraszam do Warszawy

@Mac02: Mieszkałem w Wawie wiele lat, gdybyś przeczytał całą dyskusje to byś wiedział gdzie tam pracowałem i za jakie pieniądze na początku.

Teraz się zaczyna pracę po studiach od 4 tys minimum. 2 lata pracy i 6 brutto bez problemu

@Mac02: W IT (programista i pewnie też raczej tych popularnych języków) pewnie tak, gdzie indziej, nie sądzę.
4300 brutto asystent sędziego to płaca poniżej rynku?

@banjo: W materiach (podatki, budowlane, celne, inf. publ) w jakich robi WSA? Tak. To poniżej rynku. Nie patrz tylko na asystentów, ale na ogół rynku magistrów prawa bez/po aplikacji robiących w tych dziedzinach. Rola asystenta w WSA i w powszechnym jest diametralnie różna.