Wpis z mikrobloga

Zaje$##$ mi w nocy auto sprzed domu - jak zobaczycie gdzieś czarne Audi A5 sportback to dajcie znać

Audi A5 Sportback, 2017
KR3FH41
czarne

VIN WAUZZZF52HA023822

mam nagranie na kamerze całego zdarzenia, później zgram i wrzucę bo teraz policja prowadzi czynności

#krakow #mikroreklama #audi #zlodzieje

http://www.wykop.pl/artykul/4894023/skradzione-mirkowi-czarne-audi-a5-sportback/
Pobierz debenek - Zaje$##$ mi w nocy auto sprzed domu - jak zobaczycie gdzieś czarne Audi A5 ...
źródło: comment_wkXAxYsULm3DX1pGRoSgRMPv1Irk8DGC.jpg
  • 270
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@debenek: zmień system sterowania bramą garażową na taki sterowny zmiennym kodem, stały kod łatwo skopiować. Najlepiej zrobić sterownie przez internet (np. projekt Supla).
@restecp: no rownie dobrze mozna bez kluczyka auto zrobic jeszcze wygodniej a zli sa ludzie co by kradli otwarte auto

@niepanimaju: Uwielbiam takie porównania z dupy. Ktoś kupując auto z keyless wie, że taka sytuacja może mieć miejsce i jeśli nie chce trzymać kluczy w pojemniku czy futerale to może kupić auto z klasycznym dostępem. Mamy zakazać keyless, bo komuś się to nie podoba? Nie chcesz - nie kupujesz. Ja
@debenek dziwi mnie że Audi nie zrobiło w tym aucie systemu wykrywania zakłócania/jammingu.
Volvo taki system zrobiło i wtedy auto jak wykryje jamming to gasi silnik i blokuje się na amen.

Oby się bryka znalazła. Trzymaj się mirku.
@debenek: współczuję Mirku, solidaryzuję się w bólu. Co prawda miałem urwaną gwiazdę-emblemat i przebitą nożem oponę w starym mietku, ale to nie to samo, kupa kasy nowszy samochód. Pewnie zostanie czekać na papiery z policaj i składać szkodę z AC i czekać i potem rozglądać się za następnym samochodem. Przykre, na pamiątkę filmik z monitoringu na którym g**** widać :/
@debenek: Trzymam kciuki za to że się znajdzie, nie tak dawno znalazło się a5 skradzione na moim osiedlu. Wróciło po 2 tyg od kradzieży więc szansa zawsze jest. Głowa do góry i mimo wszystko zastanowiłbym się nad tym pudełeczkiem na przyszłość.
@Dura: Chodzi o to że to miało być ułatwienie, ale tak naprawdę cały czas musisz mieć na uwadze aby ten kluczyk trzymać w jakimś metalowym pudełku czy czymś takim, żeby przypadkowo złodziej się nie podłączył do kluczyka. Jak dla mnie to średnie ułatwienie i wygoda jeśli cały czas muszę na to uważać. Zwykły kluczyk czy z diodą podczerwoną mogę trzymać gdzie chcę i jak chcę i nie muszę sobie tym głowy
@debenek: immobilizer to podstawa przy takim cacku. Moim rodzicom poradziłem by założyli do keylessa rav4 i działa elegancko.
Oczywiście mam na myśli immo z kluczykiem bezprzewodowym.
@debenek: wspolczesnie samochod to tak jak kiedys kon, z koniokradami postepowano tak ze przywiozywano delikwenta do jednego wierzchowca i drugiego i biegly sobie w przeciwna w strone, mozna to dostosowac do wspolczesnych czasow i tak samo z samochoddmai, na pewno robilo by to wrazenie i moze pelnilo role przestrogi bo nie ma nic bardziej szkodliwego w spoleczenstwie jak jak zlodziejstwo. Zmarnowali Twoj czas i nerwy....wspolczuje