Wpis z mikrobloga

JJ Abrams w wywiadzie przyznał że po napisaniu scenariusza epizodu 7 on i Kasdan mieli ogólny zarys tego jak będzie się rozwijała fabuła nowej trylogii, jednak Rian napisał większość scenariusza do ostatniego jedi w ogóle nie konsultując się z nimi przez co rozwinął historie w zupełnie innym kierunku niż oni planowali. Dlatego też tworzenie 9 epizodu było strasznie problematycznie bo nie istnieje żadna wspólna struktura fabularna nowej trylogii i ciężko jest połączyć epizod 8 z pozostałymi. JJ Abrams narzekał też na brak czasu i pośpiech w jakim tworzył scenariusz do 9 epizodu.

https://www.fastcompany.com/90331236/exclusive-j-j-abrams-on-star-wars-apple-and-building-bad-robot-into-a-hollywood-force?partner=rss&utm_source=twitter.com&utm_medium=social&utm_campaign=rss+fastcompany&utm_content=rss

#starwars #gwiezdnewojny
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zuben: To doskonale wyjaśnia, dlaczego w trakcie seansu poczułem, że w tym nie ma konsekwencji i potwierdza moje spostrzeżenia, którymi się podzieliłem po filmie, że Rian zaprzeczył swoim filmem 7. epizodowi.
  • Odpowiedz
  • 1
@Zuben nie chce mi się wierzyć, że taka marka pozwoliła komuś zrobić coś samemu i nie weryfikowała tego. Na 100% Abrams jak i inni z Disneya na długo przed premierą znali fabułę Last Jedi, więc takie tłumaczenie teraz brzmi jak wykręcanie się od odpowiedzialności.
  • Odpowiedz
Na 100% Abrams jak i inni z Disneya na długo przed premierą znali fabułę Last Jedi

@khaes: Abrams byłą zajęty tworzeniem filmu gdy Rian robił scenariusz, przerwy między filmami są za krótkie Rian musiał napisać na podstawie pierwszych wersji scenariusza do epizodu 7 swój scenariusz. Nie było i tak za bardzo opcji na zmianę reżysera i tworzenie nowego scenariusza wprowadzono tylko drobne korekty pod koniec przebudzenia by pasowało do początku Riana
  • Odpowiedz
@Zuben: 3letnie odstepy byly najbardziej optymalne i sprawdzily sie u Lucasa. Nie wiem czemu disney od tego odszedl. I od tego ze wszystkie premiery za lucasa byly w maju. Zrezygnowac z tylu symboli to zawod dla fanow
  • Odpowiedz
@Zuben: Najgorsze jest to, że po części ósmej trudno o jakąś porządną konkluzję. Bo co może się jeszcze zdarzyć oprócz ubicia/nawrócenia Kylo? Jakby się nad tym zastanowić, Ostatni jedi kończy się w tym samym miejscu, w którym zaczął, pomijając oczywiście śmierci kluczowych postaci ze stron dobra i zła. Wszyscy zawiedli, nikt niczego nowego się nie nauczył. Plus zmarnowanie wszystkich tajemnic siódemki.
@Primusek: To jest widoczne już na samym
kazim - @Zuben: Najgorsze jest to, że po części ósmej trudno o jakąś porządną konkluz...

źródło: comment_Db7uyNGAxvFyxDE7XRttCQW9Cw8IOhhS.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Najgorsze jest to, że po części ósmej trudno o jakąś porządną konkluzję. Bo co może się jeszcze zdarzyć oprócz ubicia/nawrócenia Kylo? Jakby się nad tym zastanowić, Ostatni jedi kończy się w tym samym miejscu, w którym zaczął, pomijając oczywiście śmierci kluczowych postaci ze stron dobra i zła. Wszyscy zawiedli, nikt niczego nowego się nie nauczył. Plus zmarnowanie wszystkich tajemnic siódemki.

@kazim: Dokładnie, a przecież Abrams już przy robieniu 7. zapowiadał,
  • Odpowiedz