Wpis z mikrobloga

@dziczyznaa: nie, to ten którego całkiem spokojnie znane jest 5-7 piosenek i przy okazji był wybitnym poetą i damskim bokserem. Niemniej twierdzić że jego jedyną znana piosenka to Mury to trochę hipokryzja xd jak się nie zna muzyki starszej od SB nie trzeba od razu hejtować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Geniusz poezji, tak umiejętnie opisywać rzeczy to mało kto potrafił, a jego interpretacje i opisy obrazów obrane w formę piosenki, powodowały, że sztuka malowana stawała się żywa i barwniejsza. Ogromna wiedza humanistyczna, pozwalała mu zobaczyć to co dla wielu było niezauważalne. Nie można pominąć oczywiście Gintrowskiego i Łapinskiego, którzy się wszyscy wzajemnie dopełniali.
  • Odpowiedz
@Darkus777: każdy kto zna więcej niż 10 jego piosenek wie, że był świadom swoich ułomności. Nie umniejszają one jego postaci jako genialnego poety. Polecam wywiady z nim. A najważniejsze posłuchajcie chociaż z 30 jego utworów i spróbujcie się w nie zagłębić, może zmienicie zdanie.
  • Odpowiedz
@MetjuMakkoneki wielki humanista, w gimnazjum i liceum słuchałem na okrągło Kaczmarskiego, Gintrowskiego i Łapińskiego. Dzięki nim dowiedziałem się o kulturze i sztuce więcej niż na lekcjach, przekonałem się, że wszystko można interpretować w różny sposób. Za kilkoma sztandarowymi pieśniami stoi przeolbrzymie bogactwo znakomitych tekstów i pięknej muzyki. Bez żartów – gdyby nie Kaczmarski, nie robiłbym tego, czym zajmuję się obecnie, i byłbym zwykłym ignorantem.
W życiu prywatnym popełniał błędy, jasne, ale
  • Odpowiedz