Aktywne Wpisy

Graner +9

Larsberg +1
Czy są tutaj ludzie którzy przeszli pierwszego Stalkera czyli Cień Czarnobyla na poziomie Master?
Pamiętam jak grałem w to lata temu po raz pierwszy to nawet na nawicjuszu były duże problemy z ukończeniem kampanii ale wtedy byłem zwykłym kotem który nawet nie wiedział do czego służy śrubka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Teraz bogatszy o doświadczenia w fps'ach i ze sprzętem pozwalającym odpalić ten tytuł w 180Hz z minimalnym
Pamiętam jak grałem w to lata temu po raz pierwszy to nawet na nawicjuszu były duże problemy z ukończeniem kampanii ale wtedy byłem zwykłym kotem który nawet nie wiedział do czego służy śrubka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Teraz bogatszy o doświadczenia w fps'ach i ze sprzętem pozwalającym odpalić ten tytuł w 180Hz z minimalnym
źródło: temp_file2445200029531261653
Pobierz

źródło: comment_DANbAap23ZagEeGF0e1l4CViAyryJ8Re.jpg
Pobierzźródło: comment_7KYCgUxEux74rXqubjyrX2vC39UAR5Gz.jpg
Pobierzodwrócenie macierzy kwadratowej A to znalezienie takiej macierzy kwadratowej B, że A * B = I (macierz jednostkowa)
algorytm widać że znasz: aby odwrócić macierz, robisz taką potężną macierz gdzie po lewej stronie masz macierz którą chcesz odwrócić a po prawej macierz jednostkową tego samego wymiaru. Po czym doprowadzasz lewą "podmacierz" do postaci schodkowej zredukowanej (czyli, dla kwadratowej macierzy odwracalnej, jednostkowej). Jak to
źródło: comment_JnnVl4FTDb8ulJdbgARk6SFOQXns3S1D.jpg
Pobierzmożesz podzielić drugi wiersz przez -3
źródło: comment_VYoLzEtZ013KEyAE1jizPzXogCg4NMLt.jpg
Pobierzjeśli chcesz się przekonać że jest dobrze to przemnóż te macierze i wyjdzie macierz jednostkowa (ale wolfram już sprawdził i jest dobrze)
źródło: comment_5xoVQYbQ5aGUH1DIKq1yKrqtyUDArSir.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora