Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 234
wojna w domu bo nie chce iść w środku tygodnia do kościoła

- przecież cię tak wychowaliśmy że my wierzący jesteśmy więc ty też masz być wierząca, krzywdę se robisz KIEDYŚ CHODZIŁAŚ BEZ GADANIA
- bo mnie szantażowaliście
- PRZECIEŻ TO CHODZISZ DLA SIEBIE A NIE DLA MNIE
- ale mówisz że mam dla siebie chodzić, a ja dla siebie nie chce iść
- ALE MASZ BYĆ WIERZĄCA HURR

jestem k---a wyrodną córką bo po 8h roboty wolę spać niż wąchać nieświeże oddechy emerytek

super

#nikogotonieinteresuje ale tak se tylko muszę ponarzekać na życie bo przez takie wmawianie mi przez całe życie jaka to jestem zła bo mam swoje zdanie czuję się jak gowno i zginę w życiu bo nie potrafię mieć własnego zdania i każdy mi wchodzi na łeb
nie róbcie tak swoim dzieciom bo skończą w #przegryw na wykopie
pozdrawiam
to by było tyle
#zalesie #kosciol
  • 76
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gfgfgfa k---a jak ja Was nie rozumiem, zarabiasz 1500zl, że nie stać Cię na pokój za 700zl? Jak Ci szkoda kasy to gnij ze starymi i morda w kubeł. Marsz do kościoła. Są jebnieci, ale to ich dom.
Życiowe niedorajdy k---a jego mac.
Druga sprawa jesteś różowa, nie masz chłopaka czy co? Z nim zamieszkaj. I tak c---a odlozysz z tych żenujących zarobkow, spróbuj, wiekszyc wypłatę.
  • Odpowiedz
@gfgfgfa: Eh, miałem podobnie swego czasu. Jedynym rozsądnym rozwiązaniem okazało się odłożenie kasy i wyprowadzka do innego miasta, a z czasem zbudowanie stabilnej sytuacji finansowej. Zakładając, że to nie tani bait, to jednak lepiej odciąć takiego raka, zanim cie strawi. Jeśli dobrze interpretuję to twoi rodzice to prości, wierzący ludzie i równie dobrze można rzucać grochem o ścianę niż prowadzić na takie tematy skuteczna polemikę. Nie wiem ile masz lat
  • Odpowiedz
rozumiem że jeden mi opłaci rachunki a drugi jedzenie?

jak tak to ok

@gfgfgfa: jeśli pracując 8h nie stać Cię na rachunki i jedzenie, to jak najszybciej szukaj innej pracy! Pewnie trudno się zebrać bo człowiek wraca zmęczony, ale poświęć więcej czasu na szukanie pracy. 3mam kciuki, z fartem!
  • Odpowiedz
inb4 w niedziele i święta chodzę żeby uniknąć cyrku, miesięcznych fochów i robienia mi wstydu

@gfgfgfa: I tutaj popełniasz błąd, bo jesteś niekonsekwentna i zostawiasz im zielone światło. Albo jesteś wierząca i mówisz rodzicom jasno, ze chcesz przeżywać wiarę po swojemu i nie życzysz sobie zmuszania do chodzenia do kościoła, albo jesteś niewierząca i od tej deklaracji do kościoła nie chodzisz w ogóle (chyba że chcesz uczestniczyć w ślubie czy
  • Odpowiedz
@gfgfgfa: ja pieprzę, jakie problemy.
Jeśli jesteś dorosła, zarabiasz i chcesz być niezależna i robić po swojemu to się wyprowadź.

Jeśli jednak z jakichś względów wolisz siedzieć na ich garnuszku i normalne komunikaty do nich nie docierają to albo znosisz te marudzenie i zamykasz gębę, albo w tym czasie idziesz sobie na spacer czy do sklepu i masz spokój.

Nie ma nic gorszego niż dorosły dzieciak, siedzący na garnuszku rodziców
  • Odpowiedz
@Shanny i tak to się kręci ( ͡° ͜ʖ ͡°) potem ślub, chrzest, komunia i kolejne pokolenia chodzą bo hurr durr ja musiałam chodzić, babka musiała chodzić to i ty musisz chodzić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
w niedziele i święta chodzę żeby uniknąć cyrku

@gfgfgfa: no to chyba znasz przyczynę problemów, zamiast postawić sprawę jasno to pertraktujesz z terrorystami.
@ZimnyBrowar: wyprowadź się z wykopu
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@gfgfgfa: przestań chodzić w niedziele i święta to przestaną mieć haka, skoro wtedy chodzisz to dajesz im nadzieję, na to że się zmienisz i zostaniesz wierząca xD ile masz lat?
  • Odpowiedz
@gfgfgfa: chodziłem swego czasu tylko dlatego, żeby mamusia i tatuś się nie denerwowali. Było to dosyć dawno temu, po powrocie z sobotniej imprezy i spaniu po n-------u do ok 16,zostałem jak zawsze zachęcony do uczestnictwa w mszy świętej słowami-tak co do kościoła pójdziesz. Mózg się poddał, puściły wszystkie tryby zabezpieczające i powiedziałem, że nigdzie nie idę. Jakiś czas później mój tatuś nazwał mnie satanistą XD aczkolwiek po tygodniu focha mnie
  • Odpowiedz