Aktywne Wpisy
koronawirus +1480
Powiedzcie mi, co się stało, że Wykop stał się aż tak bardzo odklejoną i toksyczną społecznościa, która nienawidzi dosłownie każdego? Kiedyś był żarty, że wstyd przeglądać w miejscu publicznym wykop, bo b--ń boże ktoś zauważy. Teraz to nie są żarty, bo tak jest naprawdę. Zaglądam na ten portal od ponad 13 lat i teraz naprawdę zrobił się z tego ściek. Zalało moje miasto, w p---u szkód, ludzie się jednoczyli i ustawiali wory,
mateuszmozol +32
Obydwa prowadzą ukrainki.
Ceny w przypadku np combo głowa+broda 50% taniej niż u mojego dotychczasowego Barbera, który i tak jest już około połowę tańszy niż salony bliżej śródmieścia Warszawy.
Dużo ukrainek też idzie w kosmetykę czyli głównie robienie paznokci, ewentualnie klejenie rzęs w swoich mieszkaniach.
Mam znajomą, która prowadzi salon kosmetyczny
i nie jest już w stanie zejść niżej z ceną bo spadnie poniżej rentowności. U niej coś kosztuje 70 zł i jest już na granicy opłacalności a ukrainka robi to za 40 czy nawet 30 zł. I takich ukrainek namnożyło się w ostatnim czasie pełno.
Koleżanka sama już mówi, że na 90% zamyka salon, zwalnia dziewczyny i sama idzie robić w mieszkaniu na czarno bo nie jest w stanie konkurować cenowo prowadząc legalny biznes, bo za chwilę straci resztę klientek.
Taka sytuacja.
#ukraina #polska #warszawa #praca #fryzjer #barber #kosmetyki #rozowepaski #imigranci #pieniadze #gospodarka
Komentarz usunięty przez autora
Strzyżenie męskie to nie jest usługa premium. O ile kiedyś płaciłem 14-20zł, tak teraz spokojnie 35-40 jestem w stanie zapłacić (strzyżenie klasyczne, nożyczkami, z myciem głowy).
Nie pochwalam pracy na czarno itp, ale jeżeli za męskie cięcie koleżanka krzyczy 70zł i mniej to "dokładnie do biznesu" to niech ginie.
70zł -
@Ekspert_z_NASA: ile kosztuje?
K---a panowie, weźcie wy czytajcie dokładniej.
Nie napisałem, że 70 zł bierze koleżanka za strzyżenie. Ona nawet nie jest fryzjerką. Moja koleżanka ma salon kosmetyczny, podałem przykładową cenę za usługę 70 zł a ukrainka robi to za 30-40 zł
Co do Barbera to mój bierze 50 zł za strzyżenie. Zestaw głowa + broda 100zł Ukrainki biorą 50% mniej.
Ceny w centrum warszawy są
Usługi na dobrym poziomie się obronią