Wpis z mikrobloga

@Spajkodron3000:
W takim razie może niech używa delikatnego makijażu? A nie jakieś cienie i inne uga buga.
(a przez te przyciemnienia [xD] po bokach wygląda jak ofiara przemocy domowej)

Dobrze wszyscy wiecie że im więcej pudru i podkładu tym gorzej dla skóry, więc po co aż tak się szpachlić skoro to tylko przedłuża chorobę?
I nie jestem oderwany od rzeczywistości, bo sam miałem z tym problemy jakieś 3 lata.
  • Odpowiedz
@karolina9090: a wiesz ze trądzik różowaty to nie jest zwykły trądzik i się to czasem jebitnie ciężko leczy i nawet mimo leczenia może pojawiać się flushing? To nie trądzik młodzieńczy który można sprawnie i dobrze wyleczyć tylko choroba która wymaga chociażby bardzo rygorystycznej diety.
  • Odpowiedz
@karolina9090: serio?! Skąd możesz widzieć czy tego nie leczy? Mówię z perspektywy osoby z choroba skory i mająca ogromne problemu hormonalne. Nieraz słyszałam ze nie dbam o siebie i w ogóle pewnie mam łupież. Zajebioza :-)
  • Odpowiedz
@karolina9090: kurła, szkoda że to nie działa też u facetów :/ W sumie mógłbym poświęcić te godzinę, ba, nawet dwie na nakładanie szpachli żeby potem wyglądać zamiast 2/10 to 9/10 :P
  • Odpowiedz
  • 1
@karolina9090: nie znam tej pani, więc oceniam tylko po zdjęciu, ale co jeśli nie ma ona trądziku, tylko ma zaczerwienioną skórę, bo chwilę przed nagraniem ją peelingowała i szorowała (silikonową szczoteczką do twarzy, już żeby nie było)..? A dzięki temu wg niej efekt jest jeszcze bardziej spektakularny bo z czerwonej twarzy zrobiła ładna jasna twarz z makeupem ;)
  • Odpowiedz
@karolina9090 dziwie się, że nikt nie skomentował. Trądzik wg mnie to jedno u tej "Pani", ale wg mnie przed... Wygląda jak chłop przebrany za babę. Też mam jasne brwi i rzęsy, ale mam nadzieję, że aż tak nie straszę.
  • Odpowiedz
@karolina9090: dla niecierpliwych akcja od 1:00

laska nakłada 1,5 tony betonu na skórę i dziwi się że ma nie trądzik tylko trąd. Pół roku później robi dietę eliminacyjną, okazuje się, że nie toleruje nabiału, trąd znika, ale dziury w twarzy już nie. Tak to się kończy jak zamiast rozwiązać problem się go zakrywa. Oczywiście w wywiadzie wini nietolerancyjne społeczeństwo, dziennikarze nazywają ją niesamowicie dzielną...
D.....t - @karolina9090: dla niecierpliwych akcja od 1:00

laska nakłada 1,5 tony b...
  • Odpowiedz
@Spajkodron3000: @Millhaven:
Ale wam się odpaliła P0lka.
Białorycerze już plusują.
Przecież tu nie chodzi o to, że ona zakrywa brzydką mordę więc jest oszustką.
Tutaj chodzi o to że skóra ma oddychać, zregenerować się, a nie ma jak bo jest przykrywana toną
  • Odpowiedz
@DulGukat wiesz, ze mozna rownoczesnie leczyc tradzik i go zakryeac xd poza tym odkrycie co rzeczywiscue piwoduje tradzik nir jest takie latwe, a dziury moga zostac nawet po leczonym i "dbanym" tradziku wiec nie #!$%@? jak sie nie znasz
  • Odpowiedz
@bobikufel Ten wciąż galopujący argument z oddychającą skórą, który jest odpowiedzią na wszystko, mmmmmmm. Na twarzy masz zmiany rumieniowe przez toczeń? Po prostu pozwól skórze oddychać. Masz łuszczycę? Pozwól skórze oddychać. To, że skóra lepiej reaguje wówczas gdy nie ma na niej żadnych obciążających kosmetyków kolorowych jest jasne, ale jak to się ma do komfortu psychicznego osoby borykającej się z przewlekłymi zmianami skórnymi? Ty myślisz, że ten pełen makijaż kamuflujący wziął
  • Odpowiedz